Weerbericht:
Vrij zonnig en warm zomerweer, morgen alleen in het oosten nog zomers warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vijf gewonden bij ongeval met bus in Tholen

Toegevoegd: 02-11-2004, 17.25 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
THOLEN - Bij een ongeval met een Connexxionbus in Tholen zijn dinsdag vier kinderen gewond geraakt. Ook raakte de bestuurder gewond bij het ongeval.

De bus vervoerde in totaal ongeveer tien schoolkinderen en reed tussen Sint Annaland en Oud-Vossemeer op de Bartelmeetweg toen deze rond vier uur 's middags na een klapband van de weg reed en in een watergang naast de weg belandde.

Eén van de vier gewonde kinderen zou bij het ongeval een bekkenbreuk hebben opgelopen, wat de verwondingen van de anderen zijn is nog niet bekend. Het kind met de bekkenbreuk moest door het personeel van de Rotterdamse traumahelikopter Lifeliner 2 behandeld worden.

De andere drie kinderen raakten voor zover bekend lichtgewond. De bestuurder van de schoolbus, een 46-jarige inwoner uit Etten-Leur, is ook gewond geraakt bij het ongeval. Drie gewonden zouden naar een ziekenhuis zijn vervoerd. Twee anderen zouden na een korte medische behandeling op de plaats van het incident naar huis gegaan zijn, verdere medische behandeling was immers niet noodzakelijk. Volgens de politie zaten de kinderen op een middelbare school, allen bevonden zij zich in de leeftijdcategorie van 14 t/m 17 jaar.

De brandweer van Sint Annaland heeft bij het ongeval geassisteerd. Tijdens de alarmering, die overigens rond tien over vier 's middags gedaan werd, gaf men door dat er sprake was van een ongeval met beknelling. Uiteindelijk bleek niemand bekneld te zitten. Wel heeft de brandweer, die overigens onder prioriteit 1 ter plaatse ging met de tankautospuit 4232, assistentie verleent aan de ambulancedienst. De Officier van Dienst, de 4295, was ook bij het ongeval ter plaatse.

Voor de medische hulpverlening waren naast de Rotterdamse traumahelikopter ook de ambulances 7308 uit Zierikzee, 4044 uit Bergen op Zoom en de 7305 uit Rilland aanwezig. De 7305 staat normaal op Rilland gestationeerd maar is tijdelijk, vanwege onderhoud aan de 7306 uit Sint Maartensdijk op de Thoolse post (Sint Maartensdijk) gestationeerd. Voor de medische coördinatie was ook de Geneeskundig Officier van Dienst 7397 ter plaatse bij het incident.

De weg is geruime tijd afgesloten geweest.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750