Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Vrouw veroordeeld voor ongeluk

Toegevoegd: 19-07-2012, 16.54 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 44-jarige vrouw uit Ovezande moet van de rechtbank in Middelburg een taakstraf van veertig uur taakstraf verrichten voor het verkeersongeval dat zij op 11 november vorig jaar veroorzaakte.


Daarnaast kreeg zij een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar opgelegd. Het vonnis was conform de eis. Op de bewuste namiddag naderde de automobiliste in de Hoofdstraat van Ovezande een zebrapad en zag daar op de stoep een opa met zijn zesjarige kleinzoon staan.

In de veronderstelling dat zij niet geen aanstalten maakten om over te steken reed de vrouw door. Het jongetje stapte echter toch naar voren en werd door de vrouw aangereden, met als gevolg dat het kind een gebroken been opliep.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (20-7-2012 om 00:04)
Hoe erg het voor de automobilist ook is, zij was fout. Een opa die met zijn kleinzoon daar staat, staat daar niet voor een praatje met zijn kleinkind. De vrouw was VERPLICHT te stoppen. Hoeveel mensen letten er niet op en schuiven het later op 'ik dacht dat...'. Nonsens, de bestuurster is fout!!
Renata (19-7-2012 om 23:59)
Opa had het kindje bij zich moeten houden of zag hij niet dat de auto doorreed? Die vrouw heeft dit toch niet opzettelijk gedaan. Straf maar liever alle aso''s waarover we dagelijks lezen die gedronken hebben.
Vlissingse (19-7-2012 om 21:49)
@Rick En ik kom zo vaak van die automobilisten tegen die niet weten dat ze bij een zebrapad moeten stoppen voor voetgangers die wel willen oversteken.Zelfs al stopt er1 dan komt een idioot met zijn zwarte busje haalt diegene in en rijd bijna die voetganger omver.de vrouw komt er te gemakkelijk vanaf
Vlissingse (19-7-2012 om 21:43)
Zoals in eerdere bericht stond: de opa deed een stap terug omdat hij zag dat die vrouw( die haar rijbewijs maar eens opnieuw moet halen vind ik, want die kent de wet niet, je hoort ten allertijde te stoppen bij een zebrapad!!!) maar het jongetje was te laat
Rick (19-7-2012 om 18:45)
Volgens mij is het ventje toch echt de veroorzaker van het ongeval. Ofwel steek je over, ofwel je blijft staan. Voor de auto stappen als die langs rijdt is niet de fout van de auto. Ik kom zo vaak mensen tegen die het leuk vinden om naast een zebrapad te gaan lopen kletsen..
Vlissinger (19-7-2012 om 18:32)
Wat een onzin.. onzin, onzin, ONZIN. Een verkrachting wordt minder zwaar bestraft hier. Moeten we dan elke veroorzaker van ELK ongeval zo straffen? eigenlijk wel. als een volwassene aangereden wordt hoor je niks. deelnemen aan het verkeer is risico nemen. opa had op zijn kleinzoon moeten letten.
Cookie-instellingen beheren