Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer illegale oesterrapers betrapt

Toegevoegd: 23-07-2012, 10.49 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Inspecteurs van Provincie Zeeland hebben vrijdagmorgen tijdens een gezamenlijke actie met andere handhavers weer illegale oesterrapers betrapt.


De oesterrapers waren met 34 zakken oesters aan boord van een schip onderweg op de Oosterschelde. Tegen de tien overtreders is Proces Verbaal opgemaakt. De overtreders hadden de oesters in 34 zakken verzameld. Bij elkaar betrof het ongeveer 400 kilo oesters.

De partij was bestemd voor de handel en het rapen werd in opdracht uitgevoerd. De oesters zijn inmiddels teruggezet in de Oosterschelde. De rapers wordt ten laste gelegd het illegaal betreden van een Natura2000 gebied en overtreding van de Uitvoeringsregeling Visserijwet.

Tijdens deze actie werkten Provincie Zeeland, Korps Landelijke Politiediensten en Boa's van de Deltafederatie Zuid West Nederland samen. Eerder deze week werd ook al een oesterraper betrapt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Visser (24-7-2012 om 14:47)
Beste @Cor, waar staat dat om Japanse oesters gaat? En daarbij, het juiste werk aan juiste personene overlaten, die hebben er de aparatuur voor. Voor professionals is het minder zwaar.
Cor (24-7-2012 om 11:37)
@Jettie: Je snapt er geen bal van. Die Japanse oesters zijn een plaag in de Oosterschelde. Ze zouden blij moeten zijn met elke kilo die opgeraapt is. En denk je dat die "stropers" het kado krijgen? Oesters rapen is verdomd zwaar werk hoor!
Jettie (23-7-2012 om 12:42)
Volgens mij zijn de boete's niet afschrikwekkend genoeg en ook mag de opdrachtgever publiek bekend gemaakt worden en veroordeeld naar mijn mening, maar het slappe armpje schiet zoals gewoonlijk weer te kort. hup, allemaal de bak in met die stropers !
Cookie-instellingen beheren