Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 54 km

Proces verbaal tegen hondenbezitter

Toegevoegd: 14-08-2012, 20.25 uur
Door: Roland de Jong

SLUIS - De politie heeft maandagmiddag proces verbaal opgemaakt tegen een hondenbezitter uit de gemeente Sluis. Via het landelijke alarmnummer 144 Red een dier waren diverse klachten binnengekomen over de eigenaar.


Tegen de hondenbezitter uit de gemeente Sluis wordt proces-verbaal opgemaakt door de Zeeuwse dierenpolitie, vanwege de overtreding van artikel 36 van de gezondheids- en welzijnswet voor dieren. Dit artikel vermeldt onder meer dat het verboden is om 'een hond als trekkracht te gebruiken'.

De eigenaar van de betreffende honden maakte zich schuldig aan genoemd feit. Het feit zoals hierboven omschreven, in combinatie met de temperatuur die maandag ruimschoots de 23 graden Celsius bereikte, was voor de dierenpolitieagent aanleiding om een proces-verbaal op te maken.

De officier van justitie gaat zich binnenkort beraden over de hoogte van de boete die de eigenaar krijgt. De dierenpolitie speelt haar bevindingen door aan de landelijke inspectiedienst.

Er zijn in de wet specifiek genoemde hondenrassen waarvoor eigenaren ontheffingen kunnen aanvragen van het bovengenoemde wetsartikel. De hondenbezitter uit de gemeente Sluis was niet in het bezit van een dergelijke ontheffing.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Www.Husky-Event.eu (15-8-2012 om 19:34)
Al deze negatieve reacties: is één van deze auteurs ook even komen kijken wat er werkelijk gebeurd is? Iedereen is nl van harte welkom om even langs te komen en zelf met eigen ogen (en verstand..?) zijn mening te geven. Heeft iemand van deze negatieve reacties nl het weerbericht en temperatuur van deze dag goed bekeken? (1/2)
Angelique (15-8-2012 om 19:08)
Trek even een bontjas aan en ga dan een marathon lopen op je blote voeten op asfalt, kom daarna nog een keer vertellen dat het allemaal zo erg niet is.
Vlissingse (15-8-2012 om 18:59)
@Blije hond. Tijdens het lopen bouwt een hond warmte op. Deze kan alleen z'n warmte kwijt via tong en voetzolen. Een hond raakt bij warm weer dus heel snel oververhit. Ook met loslopen naast de fiets dus. Heeft niets te maken met vast en los maar met lopen en warmte. Boven de 20 graden, niet doen!
Ikke (15-8-2012 om 18:41)
Wilde dus op dat moment uitstappen om te vragen of ze dat normaal vonden zo om te gaan met hun hond. maar ik dien me fatsoenlijk te gedragen op me werk helaas dus ben maar doorgereden, en wat begin ik tegen meerdere mensen tegenwoordig weet je niet wat ze doen als je er wat van zegt
Ikke (15-8-2012 om 18:40)
Het gaat hier niet om 1 hond maar om meerdere honden. heb ze vaak zat zien lopen afgelopen dinsdag ook nog toen het zo warm was. ze moesten aan de kant die honden omdat ik er met auto aan kwam werden de husky's gewoon hardhandig aan de kant geduwd.
Blije hond (15-8-2012 om 10:46)
@arme hond: waarom zou n hond niet naast n fiets mogen wanneer hij zelf het tempo bepaald ? M.i. beter als los - doodrennen wordt juist dan n reeel gevaar .. ( dit eventjes los van onderhavige zaak )
Cookie-instellingen beheren