Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Proces verbaal tegen hondenbezitter

Toegevoegd: 14-08-2012, 20.25 uur
Door: Roland de Jong

SLUIS - De politie heeft maandagmiddag proces verbaal opgemaakt tegen een hondenbezitter uit de gemeente Sluis. Via het landelijke alarmnummer 144 Red een dier waren diverse klachten binnengekomen over de eigenaar.


Tegen de hondenbezitter uit de gemeente Sluis wordt proces-verbaal opgemaakt door de Zeeuwse dierenpolitie, vanwege de overtreding van artikel 36 van de gezondheids- en welzijnswet voor dieren. Dit artikel vermeldt onder meer dat het verboden is om 'een hond als trekkracht te gebruiken'.

De eigenaar van de betreffende honden maakte zich schuldig aan genoemd feit. Het feit zoals hierboven omschreven, in combinatie met de temperatuur die maandag ruimschoots de 23 graden Celsius bereikte, was voor de dierenpolitieagent aanleiding om een proces-verbaal op te maken.

De officier van justitie gaat zich binnenkort beraden over de hoogte van de boete die de eigenaar krijgt. De dierenpolitie speelt haar bevindingen door aan de landelijke inspectiedienst.

Er zijn in de wet specifiek genoemde hondenrassen waarvoor eigenaren ontheffingen kunnen aanvragen van het bovengenoemde wetsartikel. De hondenbezitter uit de gemeente Sluis was niet in het bezit van een dergelijke ontheffing.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (15-8-2012 om 10:33)
Ik had die hond gewoon in beslag genomen, zulke mensen zijn het niet waard om een hond te hebben, eindelijk eens een goed actie van de politie.
Vlissingse (15-8-2012 om 09:48)
Nou Marco, bij jou is het gewoon een kwestie van opvoeden en training (hoop ik). Bij die meneer is het een kwestie van dommigheid. Een hond laat je rond de 20 graden niet meer "gedwongen"hardlopen. Niet naast de fiets en niet voor een kar. Die man liet zijn Husky's een kar trekken met 23 graden.
Monique (15-8-2012 om 09:09)
Hulde aan de dierenpolitie om hier in te grijpen! En hulde voor de mensen die melding hiervan hebben gemaakt! Marco het gaat niet om uitlaten van de honden, maar het gaat erom dat de honden in de zomer met deze hoge temperaturen mensen voorttrekken die in een kar zitten!
Marco (15-8-2012 om 01:53)
Sorry hoor, maar de logica in dit bericht ontgaat mij een beetje. Ik heb ook een hond, een erg sterke zelfs. Hij is onstuimig en trekt als een bezetene aan zijn riem bij het uitlaten. Ik heb al vanalles geprobeerd om hem dit te ontmoedigen/ af te leren, tot nog toe zonder resultaat. Is dat strafbaar
Renata (15-8-2012 om 01:42)
Beste officier v. justitie: Hoge boete, maar nog liever in beslag name a.u.b. Voor de mensen die de meldingen hebben gedaan: Top!
Bianca (15-8-2012 om 01:15)
144 red een dier belachelijk gewoon, je kan het niet eens meer anoniem doen en ze kunnen je niet verzekeren dat je gegevens aan derde word ingezien. Je word niet serieus genomen en wil graag dat degene waar ik een melding voor heb het niet weet dat ik het ben, maar dat kunnen ze niet garanderen.
Cookie-instellingen beheren