Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Honden uit hete auto Sluis gehaald

Toegevoegd: 20-08-2012, 11.32 uur
Door: Roland de Jong

SLUIS - Politieagenten hebben zondag in Sluis een autoruit ingetikt om zo twee chihuahua's uit een hete auto te halen.


De hondjes zaten op de achterbank van een auto die geparkeerd stond op het Walplein. Omstanders sloegen rond 16.30 uur alarm. De dieren waren met een kort riempje aan elkaar vastgemaakt. Ze lagen te hijgen en reageerden niet op kloppen op de ramen of andere geluiden.

De twee voorste ramen stonden weliswaar op een kier maar het was toch te warm. Ook was er geen drinkwater in de auto. Agenten hebben een raam van de auto ingeslagen en de honden bevrijd. In de schaduw werden de hondjes langzaam gekoeld. De dierenambulance werd ingeschakeld om de honden te onderzoeken.

Even daarna kwam de eigenaresse bij de auto terug en het bleek dat de hondjes twee uur in de auto hadden gezeten. De vrouw kreeg een proces-verbaal.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
C (20-8-2012 om 12:15)
Hoe is het nu toch nog steeds mogelijk, dat er zulke mensen op de wereldbol rond lopen. er staan dagelijjks in de krant zulke artikelen, en dan nog doen mensen het, ze zouden dat mens zelf even een paar uur in die auto moeten laten zitten. gadver wat word ik toch misselijk van zulke mensen
Robin (20-8-2012 om 12:15)
Sommige mensen leren het ook nooit, na alle berichtgeving over dit soort situaties en nog je honden in een snikhete auto laten zitten, ja mevrouw, we hebben het raampje moeten intikken u mag helaas niet meer verderrijden......wellicht maakt dat genoeg indruk!
Carina (20-8-2012 om 12:12)
Hebben de mensen geen verstand of zo!!!! om met deze hitte hond(en) mee te nemen in de auto om vervolgens alleen achter te laten in deze hitte, ze zouden eens beter na moeten denken om die dieren thuis te laten waar het koel is. Ik hoop dat die proces verbaal heel hoog is
Erik (20-8-2012 om 12:08)
2 uur met die warmte dat die beestjes nog leefde die vrouw is echt een dierenbeul. is geen dier waard. gebruik je verstand als jij het warm hebt in de auto hebben die beesten het 2 keer zo warm dierenbeul
Zeeuws meidje (20-8-2012 om 12:03)
Er zijn mensen die met één hersencel meer gevaarlijk zouden zijn. Aan alle kanten wordt men gewaarschuwd en dan toch je honden in een auto achterlaten..... Dan heb je dus echt totaal geen verstand en ben je je hond(en) niet waard. Die boete kan niet hoog genoeg zijn!
Vlissingse (20-8-2012 om 12:02)
Een proces-verbaal? dat is alles wat ze kreeg? honden in beslag nemen zodat ze een baasje krijgen die goed voor hun zijn en alle kosten verhalen op haar bovenop een fikse boete (min 500 euro), misschien leert ze het dan dat een hond niet kan worden opgesloten in de zon
Cookie-instellingen beheren