Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Al ruim 10000 euro aan boetes

Toegevoegd: 27-08-2012, 16.54 uur - Update: 27-08-2012, 17.13 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft al voor ruim 10.000 euro aan boetes uitgedeeld aan automobilisten die over de Stationsbrug in Middelburg reden.


Sinds begin augustus is de brug verboden gebied voor auto's. Alleen bromfietsers, fietsers, voetgangers en lijnbussen mogen gebruikmaken van de brug. Er is enkele weken alleen waarschuwend opgetreden, maar sinds woensdag worden er ook daadwerkelijk bekeuringen uitgedeeld.

Sinds donderdag zijn er 66 weggebruikers beboet. Op de eerste controledag - woensdag - kregen nog 24 anderen ook al een boete. Automobilisten die de brug toch gebruiken moeten 120 euro boete betalen. Volgens de politie worden de boetes zowel uitgedeeld op kenteken als na een staandehouding.

Een opvallende ontwikkeling is volgens de politie dat sinds motorvoertuigen niet meer over de Stationsbrug mogen rijden, fietsers en bromfietsers in grote getale de verkeerslichten negeren. “Zowel vanuit de Stationstraat als vanaf de Kanaalweg wordt regelmatig door rood licht gereden, wat leidt tot zeer gevaarlijke situaties”, aldus Esther Boot van de Zeeuwse politie.

De politie heeft zodoende ook extra gelet op het naleven van de verkeersregels door fietsers en bromfietsers. In totaal zijn er nu 26 fietsers en bromfietsers bekeurd. Fietsers moeten een boete betalen van 85 euro. Bromfietsers zijn nog duurder uit, zij ontvangen een boete van 150 euro.

Een einde aan de boetereeks is er waarschijnlijk nog niet. “Zolang automobilisten de nieuwe verkeerssituatie negeren, blijven de controles van de surveillancedienst gehandhaafd”, zo laat de politie weten.

Zie ook:
- Boetes voor rijden over Stationsbrug (22-08-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (28-8-2012 om 15:31)
@Roos Als je dan al zo weinig geld hebt en elke cent moet omdraaien is het misschien wel verstandig om je gewoon aan de verkeersregels te houden. Anders moet je niet huilen maar een baan gaan zoeken. Kan je tenminste eens lekker een keer door rood rijden zonder dat je op verplicht dieet moet.
Lau (28-8-2012 om 12:47)
Er is bij de Schroebrug speciaal een fietspad voor de fietsers aangelegd, laat ze daar lekker fietsen. Bezopen toestand allemaal!!
M (28-8-2012 om 11:59)
Moet nou al het verkeer over die ene schroebrug( die ook zn langste tijd heeft gehad)? Ben jaren geleden al vertrokken uit Middelburg, en blij toe..wat een zootje!
Me (28-8-2012 om 11:36)
Nu hebben jullie je zin eh gemeente nu stroomt het geld lekker binnen wat kinderachtig!! Mensen die daar toerist zijn daar is het heel onduidelijk voor!! er staat wat op het wegdek gekalkt maar als daar zo een grote bus opstaat zie je dat toch niet meer???? stelletje****
Wouter (28-8-2012 om 11:35)
@ Roos, Dus voor iemand met een minimum inkomen moeten andere regels gelden ofzo? Beetje vreemde redenatie vind ik. Als je toch al weinig te besteden hebt is het gewoon dubbel dom om door een rood licht te rijden terwijl je weet dat dat verboden is. Verder prima actie, ga zo door! :o)
Dagobert Duck (28-8-2012 om 10:57)
Nieuwe bron van inkomsten :) Zolang het geld binnenstroomt zal er geen verandering in deze situatie komen en elke mogelijke oplossing zal dermate vertraagd worden totdat men aan de situatie gewend is. De uitvoerders kan je niks kwalijk nemen, alhoewel er enkele zijn die wat ambitieus te werk gaan.
Cookie-instellingen beheren