Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 20 km

Al ruim 10000 euro aan boetes

Toegevoegd: 27-08-2012, 16.54 uur - Update: 27-08-2012, 17.13 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft al voor ruim 10.000 euro aan boetes uitgedeeld aan automobilisten die over de Stationsbrug in Middelburg reden.


Sinds begin augustus is de brug verboden gebied voor auto's. Alleen bromfietsers, fietsers, voetgangers en lijnbussen mogen gebruikmaken van de brug. Er is enkele weken alleen waarschuwend opgetreden, maar sinds woensdag worden er ook daadwerkelijk bekeuringen uitgedeeld.

Sinds donderdag zijn er 66 weggebruikers beboet. Op de eerste controledag - woensdag - kregen nog 24 anderen ook al een boete. Automobilisten die de brug toch gebruiken moeten 120 euro boete betalen. Volgens de politie worden de boetes zowel uitgedeeld op kenteken als na een staandehouding.

Een opvallende ontwikkeling is volgens de politie dat sinds motorvoertuigen niet meer over de Stationsbrug mogen rijden, fietsers en bromfietsers in grote getale de verkeerslichten negeren. “Zowel vanuit de Stationstraat als vanaf de Kanaalweg wordt regelmatig door rood licht gereden, wat leidt tot zeer gevaarlijke situaties”, aldus Esther Boot van de Zeeuwse politie.

De politie heeft zodoende ook extra gelet op het naleven van de verkeersregels door fietsers en bromfietsers. In totaal zijn er nu 26 fietsers en bromfietsers bekeurd. Fietsers moeten een boete betalen van 85 euro. Bromfietsers zijn nog duurder uit, zij ontvangen een boete van 150 euro.

Een einde aan de boetereeks is er waarschijnlijk nog niet. “Zolang automobilisten de nieuwe verkeerssituatie negeren, blijven de controles van de surveillancedienst gehandhaafd”, zo laat de politie weten.

Zie ook:
- Boetes voor rijden over Stationsbrug (22-08-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anja (28-8-2012 om 10:56)
Ik kom net met de fiets uit Middelburg.....vanmorgen 7 of 8 scholieren voor me die gewoon doorreden terwijl het licht rood was....net 3 mensen die , terwijl ik stond te wachten voor rood, gewoon verder reden en zich nergens wat van aantrokken. Waar was vanmorgen en daarnet een politie agent???
Boos (28-8-2012 om 10:49)
Ze verzinnen steeds meer regeltjes om geld in het laadje te krijgen!! Ik begrijp goed dat al die bekeuringen agressie op gaat roepen! Ik vind het een verkapte manier om aan geld te komen! En je staat machteloos, bezwaarschrift helpt ook niet! Ga idd boeven vangen!! Het verpest mijn woongenot!
Sjaak (28-8-2012 om 10:38)
Beste mensen, nu hebben ze het verkeers probleem door m'burg op gelost met de n57 dus niet mopperen. Bekeuringen uitblijven schrijven aan brom(fietsers) en de vette auto's. Helaas zijn het al te vaak de senioren die het doen en ook vooral klaagen Hulpverleners kunnen altijd over de brug!!
Gavin (28-8-2012 om 10:29)
Lekker makkelijk verdienen, nietwaar.Er is al een staats tekort dus waarom vullen we die niet op met het uitdelen van boetes van mensen die gewoon naar hun werk gaan.En de bus die over de brug heen gaat brengt zeker gevaren met zich mee.Gaat achter echte boeven aan ipv de normale man te bekeuren.
Jeroen (28-8-2012 om 10:17)
Vroeger mocht je alleen met paard en wagen over de brug, niet zo zeuren hoor ga maar lekker (snor) fietsen :)
Lia hebbing (28-8-2012 om 10:16)
Er is op tijd aangegeven dat de brug voor auto.s dichtging. dus mensen niet zo zeuren. er staan borden . dus die staan er niet voor niets, bekeuringen prima. moeten ze maar opletten. veiligheid voor fietsers voor alles
Cookie-instellingen beheren