Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 27 km

Auto te water Mortiere Middelburg

Toegevoegd: 17-11-2012, 16.27 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de Middelburgse wijk Mortiere is vanmiddag een auto vanaf een oprit een brede sloot ingerold. Niemand raakte gewond.


De auto stond geparkeerd bij een woning aan de Louis Armstrongstraat. Het voertuig rolde aan het begin van de middag de oprit af, zonder dat er iemand in zat. Via enkele bossages belandde de auto in een circa zeven meter brede watergang. Vermoedelijk stond de auto niet goed op de handrem.

Rond 14.30 uur arriveerde de berger. Die schatte in dat hulp van de duikbrandweer nodig was. Een officier van dienst van de brandweer kwam vervolgens ter plekke om te kijken of inzet van de brandweer echt nodig was. Dat bleek zo te zijn en om 15.15 uur werd de brandweer dan ook opgeroepen.

De brandweerploegen waren rond 15.30 uur ter plaatse. Zo'n twintig minuten later was de auto geborgen. Al die brandweerwagens trokken overigens flink wat bekijks. Zeker vijftig volwassenen en kinderen kwamen kijken toen de auto uit de watergang getakeld werd. Het voertuig, een Volkswagen Passat van circa 2,5 jaar oud, is total loss.

Het is overigens niet de eerste keer dat in de wijk zich een soortgelijke situatie voordeed. Op een dag na exact twee jaar geleden reed in de dezelfde straat ook al een auto van een oprit af, het water in. Een 6-jarig jongetje dat in de auto zat bleef ongedeerd. Buurtbewoners willen dat de gemeente de situatie gaat aanpakken en paaltjes of een hek zetten om ongelukken te voorkomen.


Foto's
Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (19-11-2012 om 15:07)
@andre Ja tuurlijk, elke vijver en sloot een hek eromheen want stel dat er iemand in valt. Hoeveel water hebben we niet in Zeeland en zonder hek. gewoon nog een bullshit argument om hetzelfde voor elkaar proberen te krijgen. En dan dit vergelijken met niet kunnen parkeren, ga je schamen !!
Monteur/ APK (19-11-2012 om 08:33)
Helaas handremmen kunnen zeker wel Vast vriezen. nieuwe auto's, 2dehandse en oldtimers. Ook de elektronische handrem heeft er last vast.Aantal keren meegemaakt tijdens mijn APK keuringen in de winter (bij vorst).oorzaak oa. auto afspuiten/wasstraat.Andere wijken staan ook geen hekken bij water.
André (18-11-2012 om 19:07)
@Henk G, Ik wil zeggen dat vergeten menselijk is. Natuurlijk hoeft de belasting betaler niet te betalen. Ik zou als ik de gemeente was er een hek om heen zetten. Binnen de kortste keren kan je een kind uit het water vissen. Gaat dan ook iedereen zeggen "eigens schuld, dikke bult?"
Ruben (18-11-2012 om 18:37)
"lijkt net of hij poept en plast" Heerlijk, het commentaar van kinderen.
Henk G (18-11-2012 om 13:43)
@ andre, ik denk niet dat de felle reacties komen door de domme fout van het vergeten dan wel meer door het gegeven dat er dus omwonenden zijn die vinden dat de belastingbetaler (wij dus) maar een oplossing voor hun vergeetachtigheid moeten betalen. en dat is gewoon te belachelijk natuurlijk.
Johan (18-11-2012 om 13:42)
@leon paaltjes stoepranden enz helpen misschien dat jullie minder schade hebben maar niet tegen alle andere mogelijke gevaren voordat de auto in de sloot beland!! wel eens gedacht aan het andere verkeer of kinderen die overreden kunnen worden ??? artikel 5, rijbewijs innemen en op cursus !! sukkels
Cookie-instellingen beheren