Drie personen gered bij grote brand

Toegevoegd: 01-01-2013, 06.57 uur

Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Een grote brand heeft vannacht in het centrum Vlissingen grote schade toegebracht aan drie panden. Drie personen konden worden gered, maar moesten wel door de ambulancedienst worden behandeld.

De brand werd even voor zes uur ontdekt en woedde in de Walstraat. Al snel werd duidelijk dat de brand een behoorlijke omvang had en zodoende werd er al snel opgeschaald naar middelbrand. Ter plekke werd het sein grote brand gegeven.

Drie blusvoertuigen kwamen ter plaatse om het vuur te bedwingen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland kon echter niet voorkomen worden dat het vuur flink om zich heen greep. In totaal drie panden zouden door de brand flinke schade hebben opgelopen. Het gaat onder meer om de café's Conny's Place en Hoppit. De brand breidde zich uit tussen vloeren en plafonds en dit zorgde ervoor dat de brand lastig was te bedwingen.

Er konden drie personen worden gered. Zij ademden wel rook in en moesten daarom door ambulancepersoneel worden onderzocht. Voor de drie is volgens de woordvoerder vervangende woonruimte gezocht. De gemeente Vlissingen heeft er voor gezorgd dat de drie tijdelijk in een hotel kunnen verblijven.
 
De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De schade is enorm.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marianne (2-1-2013 om 08:07)
Echt afschuwelijk dat dit heeft kunnen gebeuren ik wens iedereen veel sterkte toe henk beb frans ik hoop gauw weer een pintje bij jullie te komen drinken nogmaals sterkte
Jopie (1-1-2013 om 13:09)
Wat is er oudjaars/nieuwjaarsnacht weer veel gebeurd zeg, en waar is dat allemaal goed voor? Mensen kunnen zich ook echt niet beheersen met vuurwerk. Hopelijk komt er een wetsvoorstel dat vuurwerk verbiedt, en waarbij gemeentes een vuurwerkshow organiseren: veel leuker en mooier dan menig vuurwerk!
Henk (1-1-2013 om 13:01)
Echte helden die brandweer
Agnes (1-1-2013 om 12:31)
Jeetje wat erg zeg nou denk aan jullie. Agnes
Erik (1-1-2013 om 11:59)
sterkte voor alle betrokkenen..... Niet goed om zo het nieuwe jaar te moeten beginnen.
Gipsy (1-1-2013 om 11:42)
Tjonge wat erg,ik wens iedereen die net als ik rouwen om de hoppit heel veel sterkte toe, gipsy