Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dronken vrachtwagenchauffeur

Toegevoegd: 08-01-2013, 12.27 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Op de Ampèreweg in Middelburg is maandag even na 18.00 uur een 43-jarige dronken Poolse vrachtwagenbestuurder aangehouden.


Agenten van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zagen de man in zijn vrachtwagencombinatie (trekker + oplegger) slingerend over de A58 rijden. De man werd gestopt en daarna aangehouden op een parkeerhaven op de Ampèreweg in Middelburg.

Op het politiebureau in Middelburg werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat de chauffeur bijna vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Het rijbewijs van de Poolse bestuurder werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 14 uur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom (8-1-2013 om 20:46)
Nee, hij krijgt zijn rijbewijs niet terug. Dat rijverbod is er voor dat hij binnen die 14 uur ook niet op een fiets mag rijden. Zijn rijbewijs wordt opgestuurd naar de officier van Justitie, die beslist wat er met het rijbewijs gebeurd. Bij alcohol wordt altijd een proces-verbaal opgemaakt!
Doortje (8-1-2013 om 19:00)
14 uur??? 14 jaar en nooit meer in nederland een stap mogen zetten. Ze maken het hier toch maar kapot voor onze nederlandse chauffeurs!
Bertus kan tenminste rijden (8-1-2013 om 18:22)
@ Hans, u kan uw Pools rijbewijs in Polen halen. via speciale (voorheen Nederlandse) uitzendburo's en rijscholen daar ter plekke kunnen ze u verder helpen. erg goedkoop en erg snel. helaas als u Nederlander bent, dan kost het u zeker een klein fortuin. nou ja, verschil in de EU moet er zijn, toch ?
Bertus kan tenminste rijden (8-1-2013 om 18:10)
Voor wie nog denkt dat "bestuurders" uit die hoek dezelfde ideeen hebben over het verkeer en weggebruik, moet maar eens op youtube kijken. daar is al een hele virale cultus ontstaan over die brokkenpiloten en hun bezopen weggedrag. geef toch toe, die passen hier gewoon niet in het verkeersbeeld.
Ali (8-1-2013 om 17:45)
Met 14uur rijverbod bedoelen ze dat hij niet eens mag fietsen de komende 14uur.. Zijn rijbewijs is gewoon in beslag genomen!
Emile Ruttelband (8-1-2013 om 17:40)
Niet zo negatief hoor, vele polen zijn uitstekend voor bijvoorbeeld onze prachtige vervoerseconomie. en daar gaat het leven toch allemaal om ? om geld ? vandaar dat de nederlandse transportbedrijven het allemaal uitstekend doen. de pareltjes van onze economie. ga zo door.
Cookie-instellingen beheren