Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man neergeschoten bij overval

Toegevoegd: 10-01-2013, 22.14 uur - Update: 12-01-2013, 09.42 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - Bij een overval op de Kwikfit in Terneuzen is donderdagavond een man neergeschoten. Hij raakte niet ernstig gewond. 
 
Volgens de politie vond de poging tot overval rond 17.45 uur plaats bij het bedrijf aan de Rooseveltlaan. Er was sprake van twee daders met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Op het moment van de overval waren drie medewerkers aanwezig in het bedrijf. Vlakbij de ingang van het pand ontstond vermoedelijk een worsteling. Hierna werd geschoten. Een 41-jarige medewerker uit de gemeente Sluis, die bezig was de zaak af te sluiten, liep hierdoor een schampschot op aan zijn hand.


De daders, die beiden 16 á 17 jaar oud waren, gingen er te voet van door in de richting van de nabij gelegen Diepenbrockstraat. Zij hadden beiden een trainingsbroek aan. Ook droegen zij alletwee een jack en een zwarte sjaal. De verdachte die geschoten heeft was tenger van bouw en gekleed in een donkere (dikke) jas. De twee hadden hun gezichten bedekt. De twee konden niet worden aangehouden. 
 
De gewonde is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek zijn letsel mee te vallen. Om een goed beeld te krijgen van wat zich ter plekke had afgespeeld, is de man ter plekke gebracht om rechercheurs op locatie te vertellen wat er precies was gebeurd.
 
De omgeving werd na de overval ruim afgezet met linten. De politie heeft meerdere voorwerpen veilig gesteld. Mogelijk gaat het om kogels of hulzen. Een scooter die voor de ingang van het bedrijfspand stond, is ter plekke kort onderzocht en daarna in beslag genomen. Door de overvallers is niets buitgemaakt omdat de filiaalmedewerker hen wegjoeg.

Reeks overvallen
De afgelopen tijd hebben in Terneuzen al diverse andere overvallen plaatsgevonden. Begin december werd een tankstation aan de Kennedylaan overvallen. Een dader werd toen opgepakt. Zes dagen later, op 12 december, werd een snackbar overvallen op de hoek van de Rosegracht - Axelsedam - Axelsestraat - Schuttershofweg. De daders van deze overval, die op nog geen 150 meter van het politiebureau plaatsvond, konden niet worden gepakt.
 
In de nacht na de overval op de snackbar werd een woning aan de Erasmusstraat het doelwit van overvallers.Een donkergetinte man beroofde de twee aanwezigen van computerapparatuur en een klein geldbedrag.


Foto's
Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joop ! (14-1-2013 om 12:25)
@ thijs, tja,als die diederik en zijn consorten ook eens enige moeite deed om jongeren ook een enkele kans te geven op de arbeidsmarkt waar ze dan eerlijk aan hun eigen centen kunnen komen. maar die geven het liever aan het buitenland, of aan hun miljoenair vrindjes. dit is wat den haag wil ! onrust
Roosje (14-1-2013 om 12:07)
Wat betreft inbraak en of beroving wat het ook zijn mag. Niet op onze kosten in de gevanenis maar naar hun eigen land. Direkt op het vliegtuig naar het land waar ze vandaan komen. En daar straf uitzitten, dat zou alvast prima werken. Want het is toch op ONZE Kosten zitten.
@M (14-1-2013 om 07:57)
Nu doe je net alsof dit de eerste keer is dat buitenlanders iets uitspoken, dus we scheren ze niet "gelijk" allemaal over 1 kam, daar hebben ze zelf alles aan te danken. Hoe denk je dat een nederlander in Marokko wordt behandeld als hij daar een overval pleegd?
Anoniem. (13-1-2013 om 21:58)
Beste mensen, ik vind dat de meesten van jullie hier elke buitenlander over de zelfde kam scheren, zo zijn ze niet allemaal. ik vind wel dat de slechte aangepakt moeten worden . zoals na 2e keer uitzetten .en na 2 jaar nog niet ingeburgerd, ga dan lekker terug naar jje geboorteland.
Thijs (13-1-2013 om 21:46)
Passende straf is dat ze een kopje thee bij Diederik Samson gaan drinken en daarna op vlinderjacht in Marokko. Dat zal ze leren Foei!
Bob Streefkerk (13-1-2013 om 21:20)
In voor gaande artikelen staat dat Marokkanen respekt hebben voor hun eigen land genoten.,maar niets is minder waar in Enschede was een Marokkaanse slager in elkaar geslagen en beroofd door landgenoten dus het zelfde als bij de Nederlanders die ook hun land- genoten gijzelen inclusief familie
Cookie-instellingen beheren