Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Steekpartij liep maar net goed af'

Toegevoegd: 22-04-2013, 22.48 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het scheelde maar twee centimeter, of een 70-jarige inwoner van Middelburg was er niet meer geweest. Op 12 januari van dit jaar werd hij door 53-jarige ex-buurman voor de toegang van het appartementencomplex aan de Blauwe Dijk in Middelburg in zijn hals en schouder gestoken en het scheelde maar héél weinig.


Maandag moest hij zich verantwoorden voor de rechtbank in Middelburg en hoorde hij een celstraf van acht jaar tegen zich eisen voor poging tot moord. Dat het niet boterde tussen het slachtoffer en hem werd al snel duidelijk. Volgens de Middelburger bemoeide de buurman zich overal tegenaan en dat irriteerde hem mateloos. Zeker als zijn ex-relatie erbij werd betrokken, met wie hij weer op redelijk goede voet zou leven. Niettemin sliep hij elders en wilde die dat zijn schoenen bij haar ophalen.

Op de bewuste dag - daarvoor waren er al enkele strubbelingen tussen de mannen geweest - deed de Middelburger zijn boodschappen en vond op zijn terugtocht een mes. Bij de ingang van de appartementen stond de buurman en deze belette hem de doorgang. "En toen was het emmertje vol", zei Middelburger. "Toen heb ik twee keer gestoken. Ik ben ermee gestopt omdat ik medelijden met hem had. Hij deed altijd zo stoer..."

En zo was het in de beleving van de Middelburger gegaan. De lezing van het slachtoffer was van geheel andere aard: hij was onverhoeds aangevallen en gestoken. En dat er een einde kwam aan de steekpartij was misschien wel te danken geweest aan een andere buurman, die de Middelburg van zijn slachtoffer trok.

Het is niet de eerste keer dat de Middelburger voor een geweldsdelict terecht staat. In 2010 werd hij in hoger beroep door het Hof in Den Haag ver­oordeeld tot een gevangenisstraf van een half jaar waarvan twee maanden voorwaardelijk voor mishandeling en belaging van zijn ex-partner. Ook had hij haar vernederd door een seksfo­to van haar publiekelijk te tonen.

De rechtbank doet uitspraak over twee weken.

Zie ook:

Steekpartij Blauwedijk Middelburg (12-01-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tommieboy (24-4-2013 om 22:16)
Ik ken beide mensen. De dader en ik zal geen kleur noemen, is een oplichter en een zeer gevaarlijk persoon. Wat ik mis in het verhaal is het feit dat hij ook zijn vriendin op de Blauwe Dijk mishandelde. De steekpartij had ik niet verwacht omdat het slachtoffer opkwam voor o.a. de ex van hem.
Daphne,tholen (23-4-2013 om 22:44)
Ja, sommige mensen kunnen het bloed onder je nagels halen, boontje komt om zijn loontje.
Nou nou (23-4-2013 om 06:42)
Zijn ze daar nu voor in de 50? hij lijk wel een klein kind die zijn zin niet krijgt
Cockfight (22-4-2013 om 23:08)
En ? zijn de beide kemphanen dan nu tevreden ? zo te horen zochten ze het alle twee op. de een de bak in, de ander bijna dood. was dat het allemaal waard ?
Cookie-instellingen beheren