Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Fransen nemen ganzen mee

Toegevoegd: 09-05-2013, 11.33 uur
Door: Roland de Jong
SINT PHILIPSLAND - De politie heeft woensdag twee Franse mannen aangehouden die nabij de Philipsdam in Sint Philipsland ganzen hadden gestolen.


De politie kreeg rond 18.30 uur de melding dat twee mannen in een auto met Frans kenteken ganzen zouden hebben gestolen. Agenten zagen even later de auto in de richting van Poortvliet rijden die aan het signalement voldeed. De politie zerre de achtervolging in en bij Poortvliet werd de auto staande gehouden.

In de auto zaten twee mannen: de bestuurder, een 35-jarige man uit St. Josse en een 44-jarige passagier uit Brexent. De agenten mochten in de auto kijken en zij ontdekten drie jonge ganzen die nog in het nest behoorden te zitten. Ze zaten onder een tas verstopt bij het bijrijderportier. De mannen hadden de ganzen langs de weg zien lopen, hadden ze opgepakt en meegenomen.

De mannen gingen vrijwillig mee naar het politiebureau in Bergen op Zoom en hebben een verklaring afgelegd. Daarna zijn zij, met een proces-verbaal op zak, weer in vrijheid gesteld. Beiden beweerden dat ze niet wisten dat het strafbaar was om ganzen uit het wild op te pakken en mee te nemen omdat dat in Frankrijk blijkbaar wel wordt toegestaan.

De ganzen zijn naar de vogelopvang te Zundert gebracht. Ze zullen daar worden grootgebracht en later terug in de natuur worden gezet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Adrian (9-5-2013 om 20:55)
Laat ze maar met vrachtwagens komen, die Fransen. Er zijn echt te veel van die beesten. Ze eten een paar kilo gras per dag per gans. Dus grote schade voor de boeren.
Tommieboy (9-5-2013 om 17:55)
En weer zijn er mensen die hun mening al klaar hebben. Het soort gans wat hier broed is een ander soort gans als waar de boeren last van hebben. Voor u zijn alle gansen hetzelfde. Fransen en Duitsers zijn er ook genoeg. Maar laat iedereen de flora en fauna respecteren, net als u en de boeren.
Elsje (9-5-2013 om 15:45)
Belachelijk dat de politie mannen aanhoud die ganzen meenemen. hopenlijk worden er nog veel Fransen gesignaleerd die een heleboel ganzen meenemen, het is gewoon een plaag voor de boeren.dus mensen ...... neem er gerust een paar mee, er zijn er miljoenen
Kweetnietbendom (9-5-2013 om 15:31)
Ze wisten het niet, en daarom werden die dieren expres verstopt onder een tas natuurlijk. ik geloof er geen reet van, opsluiten en dwangarbeid.
Marco (9-5-2013 om 15:20)
Jammer voor de gansjes maar ze worden niet uitgezet wilde ganzen gaan der aan
Mar (9-5-2013 om 15:00)
Hebben we geen ganzen genoeg, laat ze maar meenemen hoor.
Cookie-instellingen beheren