Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ingebruikname schuimblusmiddelen

Toegevoegd: 13-05-2013, 15.20 uur
Het nieuwe brandweermaterieel. Het nieuwe brandweermaterieel.
Het nieuwe brandweermaterieel.
© Foto: Bart van Dorsselaer
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In Terneuzen zijn maandag een aantal schuimblusmiddelen in gebruik genomen die ingezet kunnen worden bij grootschalige incidenten met brandbare vloeistoffen en incidentbestrijding op het water.


Het gaat om twee trucks en trailers met tankcontainers met daarin 26.000 liter schuimvormend middel. De middelen zijn deels aangeschaft voor de incidentbestrijding op het water in het kader van het project Deltawateren. De aanschaf van de middelen is mede mogelijk gemaakt door Oiltanking Terneuzen, Zeeland Seaports en de Provincie Zeeland.
 
Vanmiddag vond voor de Veiligheidsregio Zeeland ook de aftrap plaats om samen met verschillende grote (industriële) bedrijven in het havengebied, waaronder Oiltanking Terneuzen, Zeeland Refinery en Dow Benelux BV, een zogenaamde schuimpool op te zetten. De Veiligheidsregio: “In geval van een grote calamiteit met brandbare vloeistoffen kunnen de hulpdiensten de hulp van grote bedrijven in de regio goed gebruiken. Het initiatief om samen een schuimpool op te zetten is een eerste stap in nog nauwere samenwerking in de nabije toekomst.”
 
In het project Deltawateren
participeren onder meer Zeeland Seaports, de provincie Zeeland, het gemeentelijk havenbedrijf Antwerpen, Rijkswaterstaat, het Rijke en de Veiligheidsregio Zeeland. Daarnaast wordt er samengewerkt met tal van partijen waaronder de Kustwacht, politie, Defensie, Rijkswaterstaat, waterschap Scheldestromen, KNRM, reddingsbrigade, bergers en de provincies Antwerpen en Oost- en West Vlaanderen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren