Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
73 files van totaal 262 km

Gevangenen organiseren drugstransport

Toegevoegd: 15-06-2013, 12.07 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft twee gedetineerden aangehouden in gevangenis Torentijd in Middelburg omdat zij vermoedelijk vanuit hun cel chemicaliëntransporten voor de productie van amfetamine organiseerden.

De aanhoudingen konden mede dankzij de medewerking van de gevangenis worden verricht. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De verdachten zijn twee mannen van 38 en 45 jaar die eerder voor soortgelijke misdrijven zijn veroordeeld. Tegelijkertijd is dinsdag in Tilburg een 28-jarige medeverdachte aangehouden. Ook is op verzoek van het Landelijk Parket een woning in het Poolse Poznan doorzocht.


De aanhoudingen volgen op het oprollen vorige week van een chemicaliënlijn voor de productie van amfetamine tussen Polen en Nederland. Daarbij werden twee mannen en een Poolse vrouw aangehouden en 18,6 kilo amfetamine in beslag genomen.

Het onderzoek richt zich op een internationale criminele organisatie die op grote schaal chemicaliën voor de productie van amfetamine aankoopt in Polen. De drugsgrondstoffen - voornamelijk APAAN, waaruit vrij eenvoudig BMK de grondstof voor amfetamine kan worden gemaakt - zijn met Poolse bestelbussen via Duitsland naar Nederland gekomen.

De deze week aangehouden verdachten worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Bosch.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Truus (16-6-2013 om 07:33)
Toch een hele vooruitgang in ons land met al die polen daar zijn wij meeopgeknapt
Marco (15-6-2013 om 19:54)
Tsjaaa,... Open grenzen hè !
Wft (15-6-2013 om 18:48)
Wat is het toch een heerlijk en veilig gevoel dat de grenzen open zijn. Alles en iedereen kan hier zo naar binnen zonder ook maar enige vorm van controle. En volgend jaar wordt het nog gezelliger, dan komen de Roemenen en de Bulgaren.
Suzanna (15-6-2013 om 17:34)
Hoe kan dat nou? Gevangenen horen toch op water & brood te overleven, zonder enige vorm van contact met buitenaf. Waarom sluiten we die kl#r*e lij*ers dan op? Schiet mij maar lek!
Loeiono (15-6-2013 om 15:27)
Die polen mogen van mijn part een landverbod krijgen!
Cr. Mineel (15-6-2013 om 14:54)
De ironie ten top: gedetineerden aangehouden IN de gevangenis!! Dus vastgezette crimi's kunnen in het hol van de leeuw NOG een keer in de fout gaan!! 'T is om te gillen. Dat is alleen mogelijk in Nederland. Toch niet moeilijk om hen alle mogelikheden tot contact met de buitenwereld te ontnemen??
Cookie-instellingen beheren