Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
105 files van totaal 406 km

Medewerker SUS-team mishandeld

Toegevoegd: 25-07-2013, 14.15 uur
Door: Roland de Jong
RENESSE - In Renesse is vannacht een medewerker van het zogeheten SUS-team mishandeld. Hij heeft aangifte gedaan.


De medewerker fietste donderdagochtend rond half vier vanaf de Hogezoom richting de EHBO-post die daar aanwezig is. Bij de EHBO-post hield zich een groep jongeren op. Deze jongeren waren provocerend en verbaal agressief bezig.

Eén van de jongeren, 24 jaar uit Goes, riep grove verwensingen naar het hoofd van de medewerker. De medewerker keerde zijn fiets om assistentie te vragen aan zijn collega's omdat hij de situatie, gezien het grote aantal jongeren, dreigend vond.

Inmiddels stonden twee andere medewerkers van het SUS-team al bij de jongen om hem aan te spreken op zijn gedrag. Terwijl hij in gesprek was met de jongen zag hij dat een andere jongen, een 19-jarige uit de gemeente Kapelle, met opgetrokken knie in zijn richting sprong en hem in zijn gezicht raakte.

Hierop gaf de medewerker de jongen uit verdediging een klap terug. Nadat de situatie enigszins weer bedaard was droeg hij deze jongen over aan zijn collega's en keerde weer terug naar de jongen die hem verwensingen had toegeroepen.

Zijn collega's kregen deze 24-jarige jongen, die zich heftig verweerde, uiteindelijk onder controle. Inmiddels was ook de politie gearriveerd en zijn de twee jongens aan hen overgedragen. Beide jongens zijn aangehouden.

De SUS-medewerker was door de trap van de 19-jarige jongen een tand door de lip geslagen en was een stuk voortand afgebroken. Voor het laatste moet hij zich door een tandarts laten behandelen. Verder heeft de medewerker aangifte gedaan bij de politie van mishandeling.

SUS-team
Een SUS-team bestaat uit ervaren, sociale en verbaal sterke particuliere (horeca)beveiligers die in een bepaald gebied het uitgaanspubliek vroegtijdig sussen, corrigeren en wijzen op de (gedrag)regels. De SUS-teams worden vooral ingezet op hot spots.

Een goed functionerend SUS-team signaleert misstanden en weet deze snel en op een vriendelijke maar effectieve wijze te voorkomen of te verhelpen. Als degenen die zich misdragen het advies van SUS-team negeren, of bij constatering van een misdrijf, wordt melding gemaakt bij de politie.

De SUS-teams opereren onder verantwoordelijkheid van de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (25-7-2013 om 22:34)
Leuk doet iemand zijn best om de vakantie voor iedereen gezellig te houden wordt hij in elkaar geramd wat een gezellige maatschappij zeg.@jeroen ze moeten wel op een of andere manier grip op dit soort gekken krijgen dat doe je nu eenmaal niet door foei te zeggen en met het vingertje te wijzen
Tom (25-7-2013 om 22:31)
Jeroen heeft gelijk! Sussen doe je met je mond en niet met je handen! Alleen de politie mag geweld gebruiken en niet het SUS-team. Echter iedereen die zij aanspreken moet eerst naar de grond... Meer politie en weg met het SUS-team!
Michelle (25-7-2013 om 19:08)
@Leo, nee vroeger hoefde dit ook niet maar toen werd de jeugd nog opgevoed en bijgebracht om respect te hebben voor het gezag!!
Adje. (25-7-2013 om 19:05)
Wat ik niet helemaal snap is dat de gemeente dit jaar na jaar toelaat want het is altijd een zootje in Renesse. Dus sluiten die campings zodat er ook gewone mensen naartoe kunnen want met een gezin en kinderen ga je hier niet naartoe en je doet geen oog dicht.
Rinus (25-7-2013 om 18:09)
Over vijf jaar is er geen susteam meer nodig,dan zijn er alleen nog gezinnen op Renesse. Alle jeugdcampings gesloten en doorverkocht om er gezinscamping van te maken .
Jeroen (25-7-2013 om 17:13)
Sus team is net zo agressief als de dader vaak ,ze hebben enkel een vrij brief van de politie om eens flink terug te meppen . Zodat de politie hun handen niet vies hoeft te maken. Stelletje opgefokte portiers zijn het .
Cookie-instellingen beheren