Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Wielrenner zwaargewond bij Meliskerke

Toegevoegd: 04-08-2013, 17.31 uur
Door: Manfred Berrevoets
MELISKERKE - In Meliskerke is zondagmiddag een wielrenner zwaargewond geraakt na een valpartij. 

Het ongeval vond rond 15.15 uur plaats op de Blauwpoortsweg. Een groep wielrenners reed over het fietspad langs deze weg en één van hen kwam ten val. Volgens de politie had het slachtoffer letsel waarvoor een traumahelikopter ter plaatse moest komen. De helikopter is geland in een weiland. 


Het slachtoffer is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn toestand is nog geen duidelijkheid.

video volgt


Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
MotoRob (28-8-2013 om 11:12)
Wordt tijd dat de max. snelheid voor snorfietsen ook eens gaat gelden voor wielrenners, de trapondersteuning van een e-bike stopt ook bij 25 km/h
Richard (27-8-2013 om 21:12)
Update; fietspad is inmiddels aan de gras/boomkant gerepareerd (de tegels liggen nu weer strak) over wel honderd meter dus nu een stuk veiliger voor (smalle) fietsbandjes.
Fietser (5-8-2013 om 13:19)
Beste mensen, nu is het een wielertoerist, maar het had ook kunnen gebeuren in een groep gewone fietsers. als je in groep fietst en iemand raakt uit balans kan ie een ander raken of in de berm terecht komen, maak hier nu weer geen drama van. Het fietspad raakt overvol en toch moeten we voort, file!!
Richard (5-8-2013 om 12:41)
Denk dat de oorzaak wel eens zou kunnen liggen in het feit dat het fietspad daar wat verzakt is aan de kanten waardoor tussen de tegels hier en daar flinke openingen zijn gekomen en als je daar met je wiel in komt kun je dus niet meer sturen. Zeker in een groep zie je dit pas laat (te laat)....
Kees (5-8-2013 om 08:10)
Wielrenners rijden per definitie met een veel hogere snelheid dan het overige fietsverkeer. Dat lijkt bij de sport te horen. Of men een helm draagt, maakt niet uit. Dat grote snelheidsverschil veroorzaakt de ongelukken.
Marco (4-8-2013 om 23:51)
En snorbrommers mogen maar ook maar 30 km/h toch ? En fietsen met trapondersteuning ook ! Wielrenners mogen van mij op de weg tussen de auto's, net als de scooterpiraten.
Cookie-instellingen beheren