Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Schietpartij Vlissingen, twee arrestaties

Toegevoegd: 11-08-2013, 10.08 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In Vlissingen is vanochtend vroeg iemand in zijn been geschoten. De politie heeft twee betrokkenen aangehouden.


De schietpartij vond rond 05.30 uur plaats op de Singel. Toen de agenten daar aankwamen was er echter geen slachtoffer meer te bekennen. De gewonde was namelijk op eigen beweging naar de Vlissingse huisartsenpost gebracht.

Bij de huisartsenpost is even later inderdaad een slachtoffer aangetroffen. Deze 21-jarige Vlissinger bleek in zijn been te zijn geschoten. In de tussentijd is door de politie druk gezocht naar eventuele andere betrokkenen.

In de nabijheid van de Singel hebben agenten van de Landelijke Eenheid (het voormalig Korps Landelijke Politie Diensten) een verdachte aangehouden. Zij waren volgens de politie in de buurt.

De verdachte, een 23-jarige Vlissinger, gaf aan dat hij bedreigd werd door de man die gewond raakte. Voor de politie was dit aanleiding om ook de gewonde man, die voor behandeling naar het ziekenhuis in Goes moest, aan te houden.

Onderzoek
De politie heeft in verband met onderzoek drie locaties aangewezen als plaats delict: het Stadhuisplein, de Singel en de Bouwen Ewoutstraat. De politie heeft ook nog een auto die mogelijk betrokken is bij het incident in beslag genomen. De auto stond op de Singel. Ook doet de politie onderzoek in de Leliënlaan omdat daar een scooter staat die mogelijk betrokken is bij het incident.

Rond 10.20 uur werd in de Hobeinstraat onder een geparkeerde auto een wapen gevonden. Het wapen lag buiten de vastgestelde plaatsen delict. De technische recherche uit Brabant heeft het wapen veilig gesteld.


Foto's
Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Invlissable (14-8-2013 om 16:40)
Dus als ik de reacties hieronder lees is het de schuld van de gemeente Vlissingen én van de buitenlanders. Toe maar. Is er iemand van de mensen die gereageerd hebben ook daadwerkelijk tijdens de schietpartij aanwezig geweest om de nationaliteit van de gewonde en dader vast te stellen? Kortzichtig.
Invlissable (14-8-2013 om 10:24)
Kort samengevat: Volgens de reacties hier ligt het dus aan de gemeente én aan de buitenlanders. Is er ook maar één iemand van jullie die deze mensen gezien heeft? Kortzichtig.
Marco (14-8-2013 om 08:46)
Wordt ook tijd dat ze wat aan die pistolen gaan doen e.a. wapens. Al zou je een vergunning hebben, laat dat ding op je schietvereniging liggen in een kluis of zo. Ze pakken je alleen harder aan als je een neppe heb.
Vlissingse (13-8-2013 om 23:32)
@beertje: het is hier niet erger dan in welke stad dan ook, het is nog steeds een gezellige stad om in te wonen maar zoals in elke stad het ligt er aan waar
Brian (13-8-2013 om 22:38)
Vlissingen vervalt en staat nu op de 2e plek Van Nederland van hoogste criminaliteit Dat zegt genoeg ! en dat mag de gemeenten zich zeker aanrekenen De Politie komt man krachten te kort dit in de hand te houden en de Ambtenaren doen niks en zorgen lekker voor zich zelf. ipv dit aanpakken
Beertje (13-8-2013 om 20:43)
Is het echt zo erg in Vlissingen? Wil er misschien gaan wonen.
Cookie-instellingen beheren