Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen opgepakt na beledigen politie

Toegevoegd: 08-09-2013, 14.30 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - In de nacht van zaterdag op zondag is op de Markt in Middelburg een 17-jarige jongen aangehouden voor tegendraads gedrag en belediging van agenten.  


Omstreeks 02.00 uur zien bikers, die toezicht houden op het uitgaanspubliek in het centrum van Middelburg, een aantal jongeren vechten op de Lange Delft ter hoogte van de Segeerstraat. Een 60-tal andere jongeren staan verspreid aan de zijlijn te kijken. Bij het zien van de agenten houden de vechtersbazen op.

De politie verzoekt iedereen om zich te verspreiden en de meesten geven hieraan gehoor en lopen weg richting de Markt en de Herenstraat. Een 20-tal personen hebben nog wat extra aandrang nodig van de bikers, maar ook die maken vervolgens dralend aanstalten om richting de Markt te gaan. 

De verdachte, die zich tussen de laatste groep bevindt, is het echter niet eens met de aanwijzingen van de politie en maakt zich erg boos. Dit laat hij duidelijk weten via verbale en non-verbale beledigingen richting de bikers, die hem vervolgens aanhouden.

Omdat de groep zich met de aanhouding bemoeit, wordt een politiehond ingezet om ruimte te maken, waarna de verdachte kan worden weggevoerd. De jongen is overgebracht naar Torentijd in Middelburg en mag daar een nachtje afkoelen en zijn zonden overdenken.

Vanmorgen is hij gehoord en heeft zijn spijt betuigd. Met een boete op zak is hij vervolgens heengezonden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
MJ (9-9-2013 om 16:37)
Toch erg dat ze dit stuk er zo 10x erger opzetten als dat het is. Ik vind het te erg voor woorden dat hij nacht en dag heeft gezeten voor dit. Echte criminelen laten ze lopen... come on... En hem dan ook nog een taakstraffen geven? Jeetje zeg, dat vast zitten is al een straf genoeg!!
Thera (9-9-2013 om 16:18)
Wat een goede actie van de politie, compliment!
N. Meulmeester (9-9-2013 om 15:46)
Nou als je door de telefoon iets tegen je vriend zegt een lelijk woord over de politie om dan zo op de grond gegooid te worden en in de boeien geslagen lijkt me toch wel te ver gaan en omdat ze s nachts niks af handelen moest hij tot de volgende middag in torentijd blijven belachelijk.Werk van maken
K (9-9-2013 om 10:24)
Dit is nu typisch deze tijd, allemaal roepen maar niet even lezen, ik ben zelf 10jaar lang getreiterd op straat, doe je daar aangifte van wordt je door politie uitgelachen want schelden doet geen pijn, scheld je tegen een agent doet het hem wel pijn en dat vind ik vreemd. ik kom op voor jongeren!
Renata (9-9-2013 om 09:43)
Ben het helemaal eens met alle reakties. Met uitzondering van K. en A. uiteraard. Die begrijpen hopelijk uit de reakties dat ze net zoals die 17-jarige loser hier niet thuis horen.
D (9-9-2013 om 09:41)
Het is niet helemaal zo gegaan hij stribelde niet tegen Hij heeft geen Non-verbaal gedrag vertoond En er stond zeker geen 60 man max 30 De politie is hard opgetreden En het 20 tal dat hier staat liep verder maar werd geduwd door de politie die zeiden :Opdonderen, Oprotten dit vind ik erg beledigend
Cookie-instellingen beheren