Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen opgepakt na beledigen politie

Toegevoegd: 08-09-2013, 14.30 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - In de nacht van zaterdag op zondag is op de Markt in Middelburg een 17-jarige jongen aangehouden voor tegendraads gedrag en belediging van agenten.  


Omstreeks 02.00 uur zien bikers, die toezicht houden op het uitgaanspubliek in het centrum van Middelburg, een aantal jongeren vechten op de Lange Delft ter hoogte van de Segeerstraat. Een 60-tal andere jongeren staan verspreid aan de zijlijn te kijken. Bij het zien van de agenten houden de vechtersbazen op.

De politie verzoekt iedereen om zich te verspreiden en de meesten geven hieraan gehoor en lopen weg richting de Markt en de Herenstraat. Een 20-tal personen hebben nog wat extra aandrang nodig van de bikers, maar ook die maken vervolgens dralend aanstalten om richting de Markt te gaan. 

De verdachte, die zich tussen de laatste groep bevindt, is het echter niet eens met de aanwijzingen van de politie en maakt zich erg boos. Dit laat hij duidelijk weten via verbale en non-verbale beledigingen richting de bikers, die hem vervolgens aanhouden.

Omdat de groep zich met de aanhouding bemoeit, wordt een politiehond ingezet om ruimte te maken, waarna de verdachte kan worden weggevoerd. De jongen is overgebracht naar Torentijd in Middelburg en mag daar een nachtje afkoelen en zijn zonden overdenken.

Vanmorgen is hij gehoord en heeft zijn spijt betuigd. Met een boete op zak is hij vervolgens heengezonden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (9-9-2013 om 07:40)
Mijn zoon heeft ervan geleerd en heeft er niets aan over gehouden de boete mag hij zelf betalen ! gewoon respect tonen voor de politie
TS (9-9-2013 om 06:18)
Wat een politieactie zeg!!! Petje af!! Goed gedaan, echt knap om een scheldend kind te arresteren en in de handboeien te slaan. Hallo waar zijn we nou helemaal mee bezig? Denk niet dat je zo respect afdwingt, zulke rare acties laten juist zien hoe zwak de politie is.............
T (9-9-2013 om 06:07)
Belachelijk een kind van 17 jaar in de handboeien slaan, omdat ie loopt te schelden? Hallo het was 2.00 uur s nachts,dan weet je dat de jongeren niet meer nuchter zijn, kom op zeg! Na deze reacties horen wel meer mensen aangehouden moeten worden, en jullie zijn nog nuchter!
Fransje (8-9-2013 om 21:11)
Nou K, schelden doet idd geen zeer maar dit knulletje is duidelijk bezig de verkeerde kant op te gaan. Zo ook die 60 losers die stomweg naar een vechtpartij staan te kijken. Er is nog steeds niets geleerd van "Eindhoven" en andere mshandelingen. Was het misschien jouw zoon dat je zo reageert?
A (8-9-2013 om 20:39)
Tja een biker had iets gehoord het was een beledigend woord. Een zeventienjarige jongen die heeft dat gezegd hij werd gepakt maar eerst door drie bikers platgelegd Met handboeien aan als zware crimineel is hij naar torentijd gegaan geen woorden voor. Maar wat een politieactie, zielig hoor!
Goes (8-9-2013 om 20:12)
De enige die zich moet schamen is dat 17 jarige jongetje..
Cookie-instellingen beheren