Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Kerntransport vertrokken uit Borssele

Toegevoegd: 02-10-2013, 16.28 uur
Door: Rolf de Feijter

BORSSELE - Vanuit Borssele is woensdagmiddag onder politiebegeleiding weer een transport met radioactief afval vertrokken.


Net als tijdens de voorgaande transporten vertrok de trein met kernafval rond 15.30 uur vanaf het terrein van Covra in Vlissingen-Oost. Ook dit keer werd de trein met nucleair afval door een groot aantal politie-eenheden begeleid. Diverse spoorwegovergangen werden door de politie afgezet. Bij het transport waren zoals gebruikelijk ook de Mobiele Eenheid en een politiehelikopter aanwezig.

De trein verliet Vlissingen-Oost om richting het Mallardviaduct bij de Sloedam te rijden voor een tussenstop. Vanuit daar zal de trein later vandaag zijn weg vervolgen richting Frankrijk.

Voor zover bekend is het transport tot nu toe zonder problemen verlopen.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wouter (4-10-2013 om 10:47)
@Vlissinger, Greenpeace criminelen? Wees blij dat er zich nog iemand druk maakt over het welzijn van onze aarde. En schone energie? Ga dat maar eens vertellen aan de mensen in Fukushima!!
Sjors (4-10-2013 om 08:28)
100% schoon haha ben je Tsjernobyl en Fukushima vergeten? Trouwens het gaat hier om kernAFVAL! als het levensgevaarlijk afval met zich meebrengt hoe kan het dan 100% schoon zijn?
Vlissinger (4-10-2013 om 00:35)
Goedzo, gelukkig geen last van die greenpeace criminelen. het wordt tijd voor een 2e centrale! deze 100% schone energie werkt gewoon prima.
Cookie-instellingen beheren