Weerbericht:
Vandaag en morgen perioden met regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Files vanwege kerntransport Borssele

Toegevoegd: 19-03-2013, 16.31 uur
Door: Roland de Jong
BORSSELE - Een nieuw kerntransport vanuit Borssele heeft dinsdagmiddag voor files gezorgd. 
 
Net als tijdens de voorgaande transporten vertrok de trein met kernafval even na 15.00 uur vanaf het terrein van Covra in Vlissingen-Oost. Ook dit keer werd de trein met nucleair afval door een groot aantal politie-eenheden begeleid.


Diverse opvallende en onvopvallende auto's, motoren en een helikopter beveiligden het transport. Ook de Mobiele Eenheid is ingezet. Net als tijdens het vorige transport was de beveiliging op de nabij gelegen wegen opgeschroefd. Kruispunten, overgangen en doorgaande routes werden vaak al vroeg voordat de trein zou passeren afgesloten.

Hierdoor ondervond het verkeer veel hinder en ontstonden er lange files. Deze losten langzaam op toen de trein Vlissingen-Oost verliet om richting het Mallardviaduct bij de Sloedam te rijden voor een tussenstop.

Het vorige transport vond voor zover bekend plaats op dinsdag 5 februari.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gerard (21-3-2013 om 17:22)
Waarom al die rompslomp? Actievoerders zijn het actie voeren al lang zat! Gewoon dit transport niet aankondigen zodat niemand weet dat het er aankomt. Gewone transporten worden toch ook niet aangekondigd. Al die openheid kost alleen maar geld!
Ruud de Ruijter (21-3-2013 om 11:37)
Ik begrijp niet waarom, de overheid niet kiest om dit 's nachts te doen. Nu heb je veel onbegrip van de mensen die naar hun of naar huis willen en die een half uur staan te wachten. "s nacht een helicpoter met infrarood camera aan boord en de ME kun je thuis laten.
Geniaal XD (21-3-2013 om 09:34)
Juist vanwege jullie soort huilertjes hieronder moeten dit soort maatregelen er zijn en n u gaan ze daar zelf's over zitten huilen. en dan ook nog serieus genomen willen worden XD
Inwoner van zeeland (20-3-2013 om 22:31)
Geld terug halen bij de mileuclubs. Die hebben er voor gezorgt dat deze poppen kast nodig is.
Jman (20-3-2013 om 17:49)
@Jan: sommige mensen kunnen alleen maar zeuren geloof ik! Wat denk je dat het kost als er te weinig politie is en Greenpeace, activisten of zelfs terroristen komen daar? Er wordt geen speelgoed vervoerd hoor, als hier iets misgaat worden we morgen allemaal met een groen hoofd wakker!!
Bruno (20-3-2013 om 17:40)
Kernenergie is één van de goedkoopste vormen van energieopwekking. Beter teveel beveiliging dan te weinig i.v.m. actievoerders die domme acties uitvoeren, zoals een kuil graven naast het spoor.
Cookie-instellingen beheren