Weerbericht:
Zonnig en droog Pinksteren
Verkeersinformatie:
Geen files

Transport naar kerncentrale Borssele

Toegevoegd: 11-12-2013, 15.00 uur
Door: Rolf de Feijter

BORSSELE – Aan het begin van de middag is een kerntransport aangekomen bij de kerncentrale in Borssele.


Het transport kwam net als vorige keer over de weg. De vrachtwagen kwam aan onder begeleiding van een arrestatieteam van de politie aan bij de kerncentrale.  

Dit keer betrof het geen kernafval van of naar Covra maar nieuwe 'brandstof' voor de kerncentrale zelf. Een deel van het gerecycelde kernafval uit Frankrijk kwam nu terug als splijtbaar plutonium wat weer als brandstof dient voor de kerncentrale.

Volgens politiewoordvoerster Esther Boot verliep het transport zonder problemen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Liever harde kennis, thorium (15-12-2013 om 08:35)
@ liever lui dan nadenken, van plutonium uit wapens kan je geen normale splijtstof voor kerncentrales meer maken. zo werkt dat niet, getuige dat u liever lui bent dan wat te leren, u weet echt van niets.
Vlissingse (13-12-2013 om 21:47)
@goedkoop is duurkoop: En jij trekt zeker de elektriciteit uit je achtertuin? Weet je wel hoe veilig de kerncentrale is? Word meer getest dan welk bedrijf dan ook, dus zit niet zo te zeuren.
Goedkoop is duurkoop (13-12-2013 om 18:36)
@ karel, goedkoop ? u bent er ook eentje van die stroming die vind dat een percentage mensen maar moet sterven om het economisch interessant te houden ? en ? hoeveel mensen moeten er van u maar afvallen voor uw paar euro dikke winst ? de geldduivel hebbe uw ziel, en u beseft het niet eens.
Liever lui en dom dan nadenken. (13-12-2013 om 09:23)
U weet dat er oude plutonium wapens omgezet worden naar brandstof??? @barry en karel jullie roepen wel lekker,maar weten jullie ook de waardes radioactiviteit waarboven het voor ons mensen binnen 80 jaar gevaarlijk wordt. En hoeveel die waardes nou zijn,en wat die mox staven daar aan bij dragen.
Barry brandstof (13-12-2013 om 01:45)
Goede zaak dat ze uit de oude staven die ze in frankrijk weer recyclen, energie kunnen halen. Al die spookverhalen over Japan, word eens wakker, die aardbeving en reuzengolfslag vind je hier niet! Beter investeren in goed onderhoud en nieuwe centrale, kunnen er tenminste weer mensen aan t werk!
Karel (12-12-2013 om 22:59)
Lekker lopen zeiken. Als kerncentrale dicht is wordt energie veel duurder en willen we dat dan?
Cookie-instellingen beheren