Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
122 files van totaal 490 km

Truck brengt kernafval naar Covra

Toegevoegd: 04-12-2013, 15.04 uur
Door: Roland de Jong
NIEUWDORP - Een vrachtwagen met radioactief afval is vanmiddag onder flink wat politiebegeleiding aangekomen bij Covra in Nieuwdorp.

De Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval (Covra) verzameld, verwerkt en slaat radioactief materiaal op. Transporten van en naar het verwerkingsbedrijf vinden regelmatig plaats. Vaak gaat het om transporten via het spoor vanaf de Covra richting Frankrijk.


Even na 14.00 uur vanmiddag arriveerde een transport over de weg met afval voor de Covra. Een vrachtwagen van de Covra met een grote gele zeecontainer met het opschrift 'Radioactive'. Het transport werd door flink wat politiemensen en -voertuigen begeleid. In totaal waren zeker dertig agenten op de been.

Vanwege het transport werd door de politie af en toe een tijdelijke wegafsluiting gerealiseerd. Voor zover bekend verliep het transport zonder problemen.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sjors (5-12-2013 om 10:34)
In Mexico onlangs nog zo'n truck overvallen, kernafval weg, leuk voor een "vuile" bom. Belgie heeft tenminste Jean Claude van Damme, wij alleen politiebegeleiding.
Vliss (5-12-2013 om 08:19)
@ zeeuw die groene linkse gekke doen alles er voor hebben veel te veel te zeggen in nl ze zouden zo het transport tegen houden en verpesten veel werkgelegenheid voor ons daar bij komt maar dat snap je niet denk ik er zijn ook terroristen die dat spul leuk vinden met alle gevolgen van dien
Zeeuw (4-12-2013 om 19:26)
Ik mag hopen dat al die politiebegeleiding voor de verkeersveiligheid is. Als er nog enige angst bestaat bij de bestuurders voor "actievoerders" die zo'n transport zouden saboteren dan moeten ze toch even langs bij hun dokter. Dat is verleden tijd, actievoerders zijn niet gek! Bestuurder soms wel...
Jan (4-12-2013 om 17:45)
Zag het circus over de A 58 rijden wat heeft dat wel niet gekost politie motoren, auto's herkenbare en onherkenbare, een hele file erachter mocht niet gepasseerd worden 2 politie wagens erachter die het verkeer op afstand hielden
Juul (4-12-2013 om 15:37)
We zulle maar zegge 't kost wat maar dan heb je ook wat'
Cookie-instellingen beheren