Weerbericht:
Koud begin van de dag. Verder zonnige perioden en plaatselijk een bui
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Transport naar kerncentrale Borssele

Toegevoegd: 11-12-2013, 15.00 uur
Door: Rolf de Feijter

BORSSELE – Aan het begin van de middag is een kerntransport aangekomen bij de kerncentrale in Borssele.


Het transport kwam net als vorige keer over de weg. De vrachtwagen kwam aan onder begeleiding van een arrestatieteam van de politie aan bij de kerncentrale.  

Dit keer betrof het geen kernafval van of naar Covra maar nieuwe 'brandstof' voor de kerncentrale zelf. Een deel van het gerecycelde kernafval uit Frankrijk kwam nu terug als splijtbaar plutonium wat weer als brandstof dient voor de kerncentrale.

Volgens politiewoordvoerster Esther Boot verliep het transport zonder problemen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Revha (12-12-2013 om 08:10)
@zeeuw: Het doel van destijds is bereikt.......... Borssele gaat door tot 2034 hahaha
GRATIS GRATIS GRATIS (11-12-2013 om 17:22)
@ zeeuw, dit hele onderwerp wordt u gebracht door mensen die in het verleden leven en de rest liever de afgrond mee insleuren dan dat ze zelf veranderen. en voor wie nog splijtstof wil, u kan het gratis gaan opscheppen bij de chernobyl of fukushima openlucht reactors of opvissen uit de noordzee
Jay (11-12-2013 om 16:01)
Zeeuw en jij denkt echt dat die beveiliging alleen voor protesten is? Wat denk je van de dreiging van zieke geesten die die lading wel in handen zouden willen hebben?
Zeeuw (11-12-2013 om 15:46)
De politie leeft nog in het verleden. Waar een arrestatieteam voor nodig is ontgaat mij totaal. Destijds heb ik zelf meegedaan aan protest tegen kenenergie maar na 30 jaar zijn de tijden veranderd. Het doel van destijds is bereikt - nl niet nog meer kerncentrales in Nederland. Dus politie......!
Cookie-instellingen beheren