Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 49 km

Controle Stelleplas niet voor niets

Toegevoegd: 19-11-2013, 18.52 uur
Door: Roland de Jong
HEINKENSZAND - Tijdens de controle vanochtend bij vakantiepark Stelleplas in Heinkenszand zijn vier auto's in beslag genomen. Bij in totaal zeven panden wordt vermoed dat er sprake was van illegale permanente bewoning. 


De controle begon vanochtend vroeg. Het ging om een initiatief van de gemeente Borsele. Het doel was om een beter beeld te krijgen op het onrechtmatig gebruik van recreatieverblijven en illegale bebouwing op het park. Aan de controle deden ook de Belastingdienst, het UWV, Sabewa Zeeland en de politie mee.
 
Al het in- en uitgaande verkeer werd gecontroleerd en een aantal adressen op Stelleplas werd bezocht. In totaal zijn 37 voertuigen en 60 personen gecontroleerd. Er zijn vier auto's in beslag genomen waarvan er één is afgevoerd. Verder zijn er twee personen aangetroffen die reden zonder rijbewijs. Eén daarvan bleek bovendien niet te zijn opgenomen in de loonadministratie bij het bedrijf waar hij werkzaam is. Dit bedrijf kan een boete en een naheffing tegemoet zien van in totaal 13.000 euro.
 
Daarnaast bleken twee personen in een vermoedelijk onverzekerde auto te rijden. Ook is een auto aangetroffen die vermoedelijk is onttrokken aan een beslag. Het UWV voert in vier gevallen nog een nacontrole uit op mogelijk onterecht ontvangen uitkeringen. Twee bijstandsuitkeringen worden nader onderzocht op rechtmatigheid.

Door de Vreemdelingenpolitie werd onderzoek gedaan naar de legaliteit van 15 aangetroffen personen. Hier kwamen geen bijzonderheden uit voort. Sabewa Zeeland heeft voor een bedrag van bijna 3.000 euro beslag gelegd.

Er werden in totaal 25 panden bezocht. Daarvan wordt bij zeker zeven gevallen illegale permanente bewoning vermoed. Verder is ook een permanente gedoogbeschikking ingetrokken omdat het pand onbewoond is. Daarnaast wordt nader onderzoek gedaan naar een mogelijk frauduleuze inschrijving in verband met een te verstrekken studiefinanciering.

Zie ook:
- Grote controle vakantiepark Stelleplas (19-11-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anononiem (21-11-2013 om 21:08)
Eerst krantenbezorgen van 5:00 tot 7:00. Dan slapen. Dan van 17:00 tot 4:00 werken t/m zaterdag. Dan werken daarna slapen. Dan 17400 per jaar verdienen. Dan alsnog een naheffing krijgen van 360 euro. Das dan niet bruto. O ja dat mag in termijnen. En ik dan???????????? Wat moet ik dan??? nog stapje?
Helma (21-11-2013 om 14:27)
Vervolg": Ambtenaar heeft 8x lopen loeren door ramen en achter bomen gestaan om alles gedetailleerd per brief aan ons te zenden waar is de wet op de pravecy. Meisje moest eruit anders kregen wij een boete van 15.000.00. Wat een doodzonde om iemand die geen opvang heeft tijdelijk te helpen.
Helma (21-11-2013 om 14:22)
Wat een razia wij hebben ook een chalet op dit !!!!!! park. Hebben er een meisje met kindje uit moeten zetten die dus geen woonruimte kreeg van de gemeente Borsselle. Zij stond netjes ingeschreven dat zij daar tijdelijk woonde tot de gemeente iets had.
Ikke (20-11-2013 om 17:06)
Ik sta ook niet in de loonadministratie van mijn werkgever, maar daar wordt ondanks aangifte bij de FIOD niks mee gedaan. Als je het ze hapklaar aanreikt, doen ze er geen bal mee, erg jammer.
Jaap (20-11-2013 om 16:43)
@Marga Als iedereen volgens de regels leeft en een gewone arbeider is leef je tegenwoordig in Nederland in armoede. Ik praat dit gedrag niet goed maar als we nu eens aan de haagse top beginnen zijn we al een eind op weg.
Con (20-11-2013 om 12:43)
Ik zou op het kleine park in Yerseke " de kijkuit" ook eens zo'n actie uitvoeren, daar zit ook genoeg !!
Cookie-instellingen beheren