Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Deltavlieger neergestort, ernstig letsel

Toegevoegd: 02-02-2014, 12.49 uur - Update: 02-02-2014, 15.54 uur
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - In het duingebied van Zoutelande is zondagochtend een 53-jarige Belgische deltavlieger neergestort. Hij raakte ernstig gewond.

Het ongeluk gebeurde rond 10.45 uur op de duintop aan de Duinweg. De man uit Halle was opgestegen vanaf de officiële startplaats voor schermvliegeraars op de duinen tussen het strand en de Duinweg en vermoedelijk door een windvlaag in de duinen teruggeworpen en neergestort. Het slachtoffer kwam bovenop het duin tot stilstand. Hij zat vast en moest worden losgeknipt.

De man kreeg hulp van de KNRM, de politie, de brandweer en de ambulancedienst. Ook het team van de Rotterdamse traumahelikopter ontfermde zich over de gewonde. De helikopter landde bovenop de duinen. Het slachtoffer werd rond 12.25 uur met de helikopter afgevoerd naar het
Universitair Medisch Centrum in Rotterdam, het Erasmus MC.

Het is niet de eerste keer dat in Zoutelande een (ernstig) ongeluk gebeurd met een deltavlieger. Zo klapte in 2007 een man tegen enkele caravans op een nabij gelegen camping en in het voorjaar van 2008 belandden bijvoorbeeld twee paragliders kort na elkaar in een boomtop.

Ook in 
januari 2010 gebeurde er een ongeval. In oktober 2011 raakte ook iemand zwaargewond en half december 2012 gebeurde op nagenoeg dezelfde locatie ook een ongeluk. In april 2012 belandde er ook nog iemand in een boomtop.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (7-2-2014 om 10:37)
Mogen de vrachtwagenchauffeurs dan ook niet meer rijden? Door een windstoot kunnen ze ook verongelukken. Wat een stomme opmerking zeg, en ik rook ook, en bij de dok waren mijn longen schoon, hoe kan dat dan? Overal gaan ze zeuren dat je moet stoppen, maar goed. Ongelukjes zitten in een klein hoekje.
Kurt (6-2-2014 om 12:38)
Wat een zure reacties. Uiteraard worden de kosten zoveel mogelijk verhaald op speciale verzekeringen. En gelukkig voor Nederland is het een Belg dus worden zeker alle kosten verhaald. Voor niets gaat de zon op. De plek is uitermate geschikt om te vliegen, in vergelijking met andere plaatsen is de lucht hier zeer rustig. Enkel bij veel wind moet goed uitgekeken worden bij de start. Omdat de vleugel dan al stilstaande kan vliegen en men moet zich naar de rand begeven waar de wind niet turbulent is Er is waarschijnlijk een fout gebeurd of men is te ver van de rand gestart.
Jitte Jorritsma (3-2-2014 om 11:02)
Het valt op daarom is het in het nieuws, de hoeveelheid ongelukken met letsel is best wel klein. De ziekte-kosten zijn vergeleken met andere sporten ook niet bijzonder veel hoger, ik denk zelfs dat als het uitgezocht wordt dat iemand die voetbalt de maatschappij meer kost, maar dat zou toch niet uit moeten maken? De meneer die verongelukt was had vele jaren ervaring, een ongeluk zit zoals bij veel activiteiten in een klein hoekje.
Rick (3-2-2014 om 10:26)
Jan: Als die gedachten een verkeerde toon zetten reageer ik daar graag op. Nogmaals deze piloten zijn geen risicozoekers, maar zijn degelijk opgeleid en kunnen heel goed anticiperen op de omstandigheden. Uiteraard zijn ook hier beginners en ervaren mensen bij. Wat dacht je van blijvende invaliditeit en doden t.g.v. auto ongevallen? Dit wordt blijkbaar gezien als ingecalculeerd risico dat nu eenmaal bij de ratrace hoort en wordt als zodanig in de samenleving geaccepteerd. Daarbij komt dat op de weg allerlei figuren worden losgelaten die denken dat ze kunnen rijden. Maar lees de krant er maar op na! Bovendien vormen zij een groot risico voor andere nietsvermoedende weggebruikers. Een deltapiloot is slechts verantwoordelijk voor zichzelf.
smet (3-2-2014 om 10:01)
wat een hoop zielige reacties weer van mensen die zelf nog nooit hebben geleefd. Wat zitten we weer op de centen hoor. Laat voetballers dan ook maar een speciale verzekering afsluiten, of fietsers, of..... Ga lekker leven ipv te zeuren. Beterschap aan de piloot..
Rick (3-2-2014 om 09:32)
Alwin: Europees denken graag. En trouwens, ook in België wordt deze sport beoefend. En Nederlanders en Belgen gaan hiervoor ook vaak naar Frankrijk, Oostenrijk, Italië e.d. en worden daar ook wel eens in ziekenhuizen opgenomen etc. Daar wordt ook niet gezwamd over kosten; verzekering is goed geregeld! Wat te denken van Friso, Schumacher en vele anderen die buiten de piste gingen skieën? Mensen roepen het vaak over zichzelf af. Wie betaalt dat?
Cookie-instellingen beheren