Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 31 km

Dode en gewonden bij grote brand Terneuzen

Toegevoegd: 21-03-2014, 00.43 uur - Update: 21-03-2014, 11.35 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij een grote brand in Terneuzen is vannacht iemand om het leven gekomen. Twee personen zijn gewond geraakt. Dat hebben de hulpdiensten bekend gemaakt.

De brand woedde in een pand aan de Axelsestraat en werd rond 23.45 uur ontdekt. Drie blusploegen en een hoogwerker werden opgeroepen om de brand te bestrijden. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland  was de brand bij aankomst van de brandweer uitslaand. Aangrenzende panden moesten worden natgehouden om overslag te voorkomen. De bovenverdieping van het pand werd volledig verwoest. Rond 01.10 uur was de brandweer het vuur meester.

Vermissing
Twee personen werden met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd omdat zij ademhalingsproblemen hadden. Een derde persoon werd lange tijd vermist. Pas even na 01.30 uur werd duidelijk dat de persoon zich nog in de woning bevond en reeds was overleden. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om een bewoner maar de identiteit moet nog officieel worden vastgesteld.

De woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland raadde mensen aan die hinder ondervonden van de rook om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie gaat hier onderzoek naar doen. De afdeling Forensische Opsporing van de politie is ter plekke.

Rond 01.40 uur meldde de brandweer nog enige tijd nodig te hebben om na te blussen.

Over dit incident is een recenter artikel verschenen:
- Onderzoek brand Terneuzen hervat (21-03-2014)

Zie ook:
- Dossier 'Fatale branden in Zeeland'


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
luna (24-3-2014 om 14:08)
@@l kijk weer iemand die niet oordeel . en iedereen heeft inderdaad rolluiken maar er zijn toch altijd mensen die het luk vinden om een ander een schop te geven .voor degene die belangstelling hebben in de hoofd bewoner hij is er redelijk goed van af gekomen gelukkig het had nog veel erger kunnen zijn
@@L (23-3-2014 om 21:19)
@ Terneuzense, ik vind dat u nogal assertief overkomt tegenover hoe andere mensen denken. Er gebeuren genoeg dingen in Terneuzen, en rolluiken of niet ( half Nederland heeft rolluiken om wat voor reden dan ook ).
luna (23-3-2014 om 16:17)
@ terneuzense misschien ben ik wel slimmer als jou ik oordeel niet over mensen ,en wat weet jij er van of jij meer gezien heb als ik ik hoop voor jou dat je nooit in zn situatie terecht kom .door een mede bewoner is dit ontstaan in bed en roken . en ja het is zeker erg voor de buren er zijn gelukkig ook nog buren die niet oordelen .
t is wat (23-3-2014 om 12:33)
Vreselijk, 1 van mijn ergste nachtmerries.... Want: helpt het als je brandmelders hebt?? 1 hangt bij mij in de buurt van mijn trap naar boven. Als die dus begint te loeien, kan ik al niet meer naar beneden.... Eerdat je goed en wel beseft dat er brand is in je kot is het al behoorlijk fel. Je raakt in paniek en moet ook nog je raam uitspringen... Als je kinderen hebt moet je die eerst nog bijeen vergaderen....Doodeng... Heel veel sterkte voor de nabestaanden, beterschap voor de gewonden.... Dit kan helaas iedereen overkomen.....
Terneuzense (22-3-2014 om 22:47)
@ Luna, je blinkt niet uit in slimheid, natuurlijk is er een verband en natuurlijk is het erg. Ook een verslaafde heeft ouders en verdere familie. Ik wandel er dagelijks langs en heb er heel wat gezien en jij niet. Dus kletskoek dat gezeur over die rolluiken. En ja het was te verwachten door de woonomstandigheden is het nu duidelijk? Maar ik blijf het ook erg vinden voor de buren en fam Verschuren want zij zijn ook gedupeerd er door om niet te spreken over de angst die ze uitgestaan hebben.
luna (22-3-2014 om 16:30)
dus als je een gebruiker ben is dit te verwachten ???? ik zie het verband niet het kan jou of mij ook overkomen en ik heb ook rolluiken die dicht gaan heb ik dan ook wat te verbergen ? het is al erg genoeg voor de nabestaande van de mede bewoner en voor de eigenaar die toch al niks had nu alles kwijt is .
Cookie-instellingen beheren