Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Inbeslagname na achtervolging Middelburg

Toegevoegd: 21-03-2014, 11.23 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een motoragent heeft donderdag na een korte achtervolging de bestuurder van een crossmotor aangehouden. Het voertuig, een zogenaamde pitbike, is in beslaggenomen.

Een surveillerende motoragent zag rond 20.00 uur een motor met hoge snelheid door de Gravenstraat in Middelburg rijden. De bestuurder van het voertuig droeg geen helm. Bovendien had de motor geen kentekenplaat. De diender zag direct dat het een zogenaamde pitbike betrof. Een type crossmotor dat niet op de openbare weg mag rijden.

Toen de agent de bestuurder van de pitbike wilde laten stoppen ging deze er vandoor. Na een korte achtervolging stopte de jongen, een 16-jarige Vlissinger, alsnog. Hij is rond 20.15 uur aangehouden. De motor is in beslaggenomen.

Na verhoor is de jongeman met een proces-verbaal op zaak vrijgelaten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Middelburger (21-3-2014 om 17:34)
Als je met je volle verstand met een crossmotor op de openbare weg gaat rijden zonder kentekenplaat, zonder helm en ook nog lak hebt aan een sommatie van de politie dan is inbeslagname een minimale sanctie van de politie. Deze figuren die lak aan regels hebben moet je hard in hun portemonnee treffen. Helaas is dat de enige taal die zij spreken....iets anders helpt toch niet. Dus ik mag hopen dat justitie deze motor niet terug geeft.
2Wicky (21-3-2014 om 17:23)
@ eric, dat is uw mening, die van mij is vernietigen dat illegale ding en dat ventje een paar maanden de bak in. dat zal beter werken dan en praatje met de politie waar men toch keihard om lacht als men toch geen straf krijgt. hoe komt u bij het idee dat dat zou werken trouwens ? het is toch algemene kennis dat dat niet werkt zeker ?
Tom (21-3-2014 om 17:20)
Wat mij betreft prima dat de crossmotor in beslag is genomen. Deze motoren zijn namelijk niet toegestaan op de openbare weg en kun je dan ook niet verzekeren. Je zal er maar door worden aangereden...
Eric (21-3-2014 om 14:40)
Niet echt slim van die jongen om op de openbare weg te gaan rijden maar inbeslagname vindt ik wel wat ver gaan , een stevig gesprek over de mogelijke gevolgen bij een aanrijding en een valpartij zonder helm had naar mijn mening beter op z'n plaats geweest.
Cookie-instellingen beheren