Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bejaarden slachtoffer babbeltrucs

Toegevoegd: 27-03-2014, 10.36 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Woensdag zijn op Zuid-Beveland twee oudere dames het slachtoffer geworden van babbeltrucs. De dader(s) gaven zich uit voor monteurs en wisten zo het vertrouwen van de vrouwen te winnen.

Rond 11.30 uur stond er plotseling een man in de woning van een 98-jarige vrouw aan de Kerkhoekstraat in 's Gravenpolder. Mogelijk was een deur niet goed afgesloten. De man zei dat hij monteur was en dat hij naar een defect aan de verwarming kwam kijken. De vrouw vertrouwde de situatie en liet de man zijn gang gaan. Hij liep het hele huis door. Daarna moest de vrouw voor zijn diensten betalen. Agenten hebben van de vrouw een aangifte opgenomen.

Rond 14.30 uur liet een 94-jarige vrouw aan de Aakstraat in Yerseke een man binnen. Hij deed zich ook voor als monteur en zei dat hij voor een controle van de verwarming kwam. Ook hij liep door het hele huis. Toen de man vertrokken was, miste de vrouw haar portemonnee met een aanzienlijk geldbedrag. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Uit het onderzoek van de politie is gebleken dat het vermoedelijk gaat om een duo. Eén van hen is gezet, terwijl de ander een slank postuur heeft. Ze rijden waarschijnlijk in een beige Mercedes-Benz.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Patrick (27-3-2014 om 12:10)
Waar is de tijd dat je de politie door de straten zag lopen. Nu rijden ze met een auto door de plaatsen en het liefst zo snel mogelijk. Dan zien ze niks en hoeven ze ook niet in te grijpen. De criminelen lachen zich slap. Zij krijgen alle gelegenheid om hun gang te gaan. Meer blauw op straat was de kreet, tis meer auto op de straat..
Wil (27-3-2014 om 11:36)
Wanneer worden politiek, het OM en de rechtelijke macht eens wakker, dat dit soort zaken een hoge prioriteit dienen te krijgen. Oudere mensen worden steeds meer de dupe van een verhardende maatschappij en er wordt ontzettend weinig aan gedaan om dit gestraft te krijgen. Politie geef eens eerlijk antwoord: Wat doet U er aan, dan alleen een aangifte opnemen? Verbalen maken is veel belangrijker, dan de veiligheid van de mensen te waarborgen. Minister en politiek gillen wel, dat de veiligheid belangrijk is, maar bezuinigen steeds maar weer.
Leeuw (27-3-2014 om 11:03)
Wat een laffe klootzakken zijn zulke lui.
Cookie-instellingen beheren