Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Honderden aangiftes tegen internetoplichter

Toegevoegd: 08-04-2014, 14.21 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg had er maandag de hele dag voor nodig om een deel van de 222 aangiftes van internetoplichting tegen de 42-jarige dakloze W. S. behandelen. Plus dan nog de meer dan twintig bankrekeningen onder verschillende namen en de legio aliassen aan e-mailadressen.

S. ontkende alles. Of zei dat-ie het niet meer wist. Of dat-ie het was vergeten. Of het was een foutje geweest. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) gaat het eigenlijk om zeker 700 gevallen van internetoplichting, zo niet meer, maar zijn er 'slechts' 222 op de tenlastelegging terecht gekomen. En: ook niet alle slachtoffers hebben aangifte gedaan. Alles bij elkaar zou S. zijn slachtoffers voor een dikke 130.000 euro hebben gedupeerd.

S. handelde op Marktplaats.nl in tickets voor van alles. Van Efteling tot Walibi, van de Sjonnies tot Shakira en van de Toppers tot reischeques. Hij struinde de rubrieken 'gevraagd' af en bood vervolgens de kaartjes aan. Mensen betaalden vooraf en kregen vervolgens niets.

Dinsdag werd de rest van de aangiftes behandeld en daar waar S. maandag nog alle kanten uitdraaide en in discussie met de rechtbank ging, draaide hij ineens om als een blad aan de boom. Hij bekende vrijwel alle zaken van oplichting en erkende nog nooit een ticket te hebben verstuurd. ,,Ik heb er een zooitje van gemaakt en schaam mij diep'', snikte hij.

Wanneer de zaak weer wordt behandeld is nog niet bekend, omdat S. eerst nog door gedragsdeskundigen moet worden onderzocht.

S. zou ook iemand uit Kamperland hebben opgelicht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (8-4-2014 om 17:21)
niks gedragsdeskundige,die pieterbaan makkers horen zelf achter hekkens, opsluiten sleutel zoekmaken en niet meer naar omkijken de eerste 2 jaar
Rien Quist (8-4-2014 om 17:19)
Jawel weer een onderzoek ,hij wist toch hoe hij anderen op moest lichten dus wat valt er te onderzoeken?ouderen verzorgen boodschappen doen ,wassen en dat 24 uur per dag .wil hij dat niet dat inmetselen want hij heeft al genoeg geprofiteerd van de maatschappij.trouwens als hij dakloos was waar internette hij dan en op wie zijn kosten?
fokje (8-4-2014 om 15:40)
Hoe komt iemand aan al die identiteiten voor deze bankrekeningen? Voor n gewoon mens is n rekening openen al moeilijk zat..
Edel (8-4-2014 om 15:31)
onderzoek door een gedragsdeskundige? nog meer geld uitgeven waar de maatschappij voor opdraait, gewoon in een werkkamp met die klootzak en laten werken tot de laatste cent is terugbetaald. Het zijn weer de softies van justitie hoor wat een lachertje
marleen (8-4-2014 om 14:43)
wat een flauwekul zeg die vent wist het heel goed war hij mee bezig was gewoon opsluiten en lang ook zal die klootzak leren om mensen ze te bedriegen
Cookie-instellingen beheren