Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 25 km

Dertig bellende bestuurders bekeurd

Toegevoegd: 24-04-2014, 15.39 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De politie heeft de afgelopen weken op verschillende locaties in Zeeland extra gecontroleerd op bellende bestuurders.

Hierbij zijn tussen 5 april en 19 april dertig bestuurders op de bon geslingerd. Verder werden er tijdens deze controles ook nog zestien bekeuringen voor andere verkeersovertredingen uitgeschreven.

Naar schatting vallen er jaarlijks 400 slachtoffers door mobiel bellen tijdens het rijden, waarvan het voor 40 mensen fataal afloopt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cerebrus (24-4-2014 om 20:38)
"dirk" is waarschijnlijk z'n pilletjes vergeten. De kans dat je met een auto iemand dood of ongelukkig rijdt is namelijk vele malen groter dan op de fiets.
pollewop (24-4-2014 om 19:56)
't Lijkt wel een epidemie. Zo'n boete is toch duurder dan een handsfreekit? Maar goed, men heeft het dwangmatige gevoel om vooral dat ding op te nemen wanneer die ringtone afgaat, stel je voor dat het iets belangrijks is. Zo belangrijk dat je er bereid toe bent om het overige verkeer ervoor in gevaar brengt. Kwestie van prioriteiten en betere voorlichting van de overheid misschien? (ook al klinkt dat nog zo kinderachtig)
Gitta (24-4-2014 om 19:56)
En wat dacht u van fietsende paraplu's als het regent. Die hebben een zicht van 0,0 en zorg maar dat je aan de kant gaat want het enige dat ze zien zijn de draaiende wielen van hun fiets en dat mag dus wel. Ook daar mogen ze wat mij betreft een flinke boete voor geven. Levensgevaarlijk net als bellen achter het stuur.
ton (24-4-2014 om 19:38)
30 bekeuringen in 14 dagen tijd ? Hebben ze niet goed opgelet want die kom ik op een morgentje al tegen. Marjoke, ik ben zelf ook vrachtwagenchauffeur en sinds ik een andere auto heb waarin de bleutooth niet werkt zul je mij niet zien bellen. Juist de beroepschauffeur (in welke voertuig dan ook) zou beter moeten weten, iedereen die niet handsfreee zit te bellen (of sms'sen of waaar ze ook mee bezig zijn), je haalt ze er zo uit. Van mij mogen ze een prent krijgen van € 500,=, misschien dat ze dan wakker worden
Pjotter (24-4-2014 om 19:32)
@John, je hebt volkomen gelijk !! En dat vrachtwagenchauffeurs bellen voor hun werk kan maar dat moet men dan ook zonder telefoon in de hand doen. Het vasthouden van een telefoon is al strafbaar, in je hand tussen je oor en nek klemmen....maakt niet uit. Wat kost tegenwoordig een blue tooth kitje nog. Vele malen goedkoper dan een boete. Bellen op de fiets is helaas niet strafbaar, ook het gebruik van MP3(4) spelers is niet strafbaar tenzij het gevaar of hinder op levert.
loes (24-4-2014 om 19:25)
John, als ik vanuit de cabine in de vrachtauto kijk, zie ik genoeg mensen met hun telefoon op hun schoot, je moet groepen chauffeurs opnoemen, ik neem aan dat jij nog wel schoenveters in je schoen zou willen hebben, en je brood wilt kopen.als je voor een leeg vak staat, sta je vast te schelden..
Cookie-instellingen beheren