Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

OM wil man 8 jaar in cel om poging moord

Toegevoegd: 24-04-2014, 21.40 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Als het aan officier van justitie W.Suijkerbuijk ligt verdwijnt de 35-jarige Michel van den B. uit Heinkenszand voor acht jaar achter de tralies en moet hij zijn (dan) ex-echtgenote een schadevergoeding van 32.364 euro betalen.

Van den B., die zegt zich vaag een en ander nog te herinneren, wordt ervan verdacht op 10 augustus vorig jaar in de Van Schengestraat te hebben geprobeerd zijn vrouw te vermoorden. Ofwel: poging moord, voorafgegaan door een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk geweld en het toebrengen van zwaar lichamelijk geweld.

Het boterde al een tijd niet meer tussen het echtpaar. Op de bewuste dag kwam zijn echtgenote in de vroege uurtjes thuis van een avondje uit en ging naar bed. Van den B. wilde praten, maar daar had zijn vrouw geen zin in. Hij bracht zijn driejarig zoontje naar zijn ouders, kwam terug en wilde opnieuw proberen met haar te praten. Het liep anders.

Volgens de verklaringen van zijn echtgenote kwam hij in de slaapkamer, sprong op haar rug en begon haar met een vuisthamer te slaan. Volgens de vrouw met de hamer, volgens Van den M. met de steel. Ook gebruikte hij extreem geweld met zijn vuisten en ging dermate te keer, dat haar duim er los bij hing.

Hij sleurde haar aan haar haren uit bed en ging op de grond verder. Hevig bloedend lukte het de vrouw naar beneden te rennen waar ze probeerde de woning te ontvluchten. Van den B. had echter alle deuren afgesloten. Hij zette zijn vrouw op een stoel in haar nagelsalon en greep haar hard bij de keel. Hoewel de hevig vrouw smeekte 112 te bellen deed hij niets.

Hij ging naar de keuken, rookte er een sigaret, kwam terug met een mes en stak haar daarmee zes keer in de borst, keel en nek en rug. Een poging van de vrouw om door een raam naar buiten te springen mislukte. Uiteindelijk lukte het haar toch om de woning te ontvluchten en kwam er een eind aan het gewelddadige drama.

Van den B. was inmiddels weggewandeld in zijn auto gestapt en vertrokken.  De politie deed een oproep om naar het voertuig uit te kijken. Dat leidde ertoe dat de man in Kruiningen door de Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) van de politie kon worden aangehouden.

Als gevolg van het extreme geweld liep de vrouw een (kleine) klaplong op, zijn enkele tussenwervels van haar rug beschadigd, moest haar duim worden geamputeerd en heeft zij blijvende littekens overgehouden. Uitspraak over twee weken.

Zie ook:
- Vrouw neergestoken in Heinkenszand (10-08-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
lies (25-4-2014 om 09:26)
prima straf, opsluiten dat beest, heb er nog mee samen gewerkt en hij was toen al vreemd
Texas Ranger (25-4-2014 om 08:33)
De doodstraf is nog niet genoeg. Deze strafeis is een directe ondermijning van de rechtstaat. Zulke beesten zouden niet eens in aanmerking moeten komen voor het mensen strafrecht. Gewoon humaan euthanaseren, dat is al veel meer dan het beest voor zijn slachtoffer over had en dus meer dan genadig genoeg.
Che (25-4-2014 om 08:15)
8 jaar is de eis? Min 1/3 wegens "goed gedrag" is nog ongeveer 5 jaar. Al 1 jaar vooraarrest is dus nog 4 jaar en dus na 3 jaar al op proefverlof. Hoe kan dat nou. Het is een wonder dat ze nog leeft. Dat moet haar geluk zijn en niet dat van hem dmv zo'n lage straf!
Jac (25-4-2014 om 02:07)
Wauw............. die is ziek. Hoe slecht je relatie ook is, als je zoiets doet zit er toch echt wel een schroefje los. En niet eens TBS geëist?
Cookie-instellingen beheren