Weerbericht:
Eerst op meerdere plaatsen mist, overdag geleidelijk zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Bekeuring voor plukken beschermde varens

Toegevoegd: 29-05-2014, 14.33 uur
Door: Manfred Berrevoets

KAPELLEBRUG - Woensdagmiddag zijn in het bos aan de Sint Janstraat in Kapellebrug zes mensen betrapt die beschermde varens plukten.

Agenten zagen rond 17.00 uur deze groep mensen in een veld welke beplant was met jonge varens. Ze zeiden dat ze de planten plukten om hiermee een gerecht te maken, ze zouden bijzonder goed smaken bij vis.

Een 44-jarige man uit het Belgische Sint-Gillis-Waas bleek verantwoordelijk voor deze groep. Hij kreeg een proces-verbaal. De planten zijn in beslag genomen. Bij weging bleek dat het ging om 65 kilogram. Ze worden vernietigd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bertus (31-5-2014 om 09:56)
Inderdaad @Pteropsida, 65 kg en dat ook nog [email protected], er zijn 6 mensen betrapt..... Denk zelf dat dit niet alleen een pv'tje is. Vernieling, diefstal, voor eigen gebruik???Zwarte handel, met voorbedachte rade, ze komen er speciaal om. Zeldzame plantjes... Zal wel een schade vergoeding tegenover staan hoor. En dat hoop ik ook....
wim (30-5-2014 om 19:12)
Als planten liefhebber als je varens ziet kan heel mooie zijn en enkele voor je zelf je voorraad te verrijken heb ik best begrip voor dat er wat meegenomen zijn voor je eigen bloemen kast, maar ten aanzien voor de verkoop van 65 kg is zeer betreurend waardig om zo met de natuur om te gaan.
Pteropsida (30-5-2014 om 18:01)
@ kees, Als ze al weten dat, en welke je kan eten, en hoe ze te bereiden, weten ze ook wel dat het verboden is om ze te plukken.
volvo (29-5-2014 om 21:36)
laat ze alle schade en nieuwe aanplant betalen of gebeurd dat weer door ons met belastinggeld
Jeroen G. (29-5-2014 om 21:22)
" smaken bijzonder goed bij vis" ??? Hoeveel vis moet daar dan bij, 6500 - 65.000 kg.? ? ? Als je een paar gram bij wat vis doet heb je al genoeg lijkt me, of wordt het als groente gegeten? Lijkt mij dus voor de handel, en beschermde items meenemen valt dacht ik onder stroperij en een misdrijf?? En waarom vernietigd, waarom niet terug laten plaatsen?? Ach ja, die ''overkanters'' hee ;-)
kees (29-5-2014 om 16:38)
Met een groep van 30 man is het zon 2 kilo per persoon. Das op zich niet veel voor eigen gebruik. Bovendien vind ik dat er dan een bord bij moet staan met: verboden te plukken. Beschermde varens. Anders kan men dit absoluut niet weten. Ik wed dat er hier weinig mensen zijn die exact weten welke planten wel of niet beschermd zijn.
Cookie-instellingen beheren