Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Aanhoudingen bij illegale houseparty

Toegevoegd: 06-07-2014, 13.04 uur
Door: Manfred Berrevoets

SINT PHILIPSLAND - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een einde gemaakt aan een illegale houseparty op de Hollaerdijk-West in Sint Philipsland. Er zijn twee personen aangehouden.

Voertuigen op het fietspad langs het Schelde-Rijnkanaal trokken rond 03.00 uur de aandacht van surveillerende agenten. Omdat zij vermoeden dat er mogelijk een illegale houseparty gaande is, blokkeren zij met hun voertuig de dijkovergang van de Hollaerdijk-West. Toestromende feestgangers kunnen daardoor het terrein niet meer bereiken.

Aan de hand van informatie van een terugkerende deelnemer over het aantal personen op het terrein wordt besloten om een horeca-eenheid vanuit Bergen op Zoom, een ME-ploeg vanuit Roosendaal en enkele hondengeleiders te laten komen. Op een terrein zijn naar schatting 350 tot 400 mensen verdeeld over twee grote tenten aan het feesten.

De organisatoren van de houseparty krijgen te horen dat zij de muziek uit moeten zetten en de boel moeten afbreken. Er wordt vervolgens een tijdlimiet afgesproken waarop alle spullen en mensen weg moeten zijn. Om te voorkomen dat er proces-verbaal wordt opgemaakt en er een beslaglegging op hun spullen volgt, kiezen de organisatoren 'eieren voor hun geld'.

Onder toezicht van de politie verlaten de feestgangers op tijd het terrein en alles wordt schoon achtergelaten. In totaal zijn er twee personen aangehouden: één voor het bekrassen van drie politievoertuigen en één voor het niet tonen van een identiteitsbewijs. Daarnaast is er nog een openstaande boete van 500 euro betaald door één van de deelnemers.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bertus (7-7-2014 om 00:08)
Och, wat niet mag... maar deze feesten geven lang niet altijd overlast en als er dan morgen geen sporen over gebleven zijn van het feest moet dit wel kunnen. Dit feestterrein s in principe nog gemoedelijk ontruimd als ik het zo lees, jammer voor de aanwezigen. feit is dat de mogelijkheden voor een avondje uit je dak gaan redelijk beperkt zijn.
Michael (6-7-2014 om 19:42)
Kennelijk niemand tot last, geen verstoringen oid... Laat ze lekker doen:-) Spreek met ze af dat ze de boel achterlaten zoals aangetroffen en verpesten ze het dan...
mike (6-7-2014 om 16:47)
Hulde voor deze jongeren om in the middle of nowhere een feestje te organiseren waar niemand last van heeft! Kunnen anderen jongeren nog wat van leren... ipv hele dagen rond te hangen bij belwinkels en hun scooter luid te laten horen, van de Scheldestraat in Vlissingen een racebaan maken, vrouwen na fluiten, beetje tegen de gevel aan staan, kloddertje spuug her en der.... Dat wordt dan wel weer toegestaan!!!
buurma (6-7-2014 om 13:43)
Gaaf gedaan zeg! jammer dat zoiets dan met veel overmacht moet stoppen. De jeugd zoekt gewoon betaalbare gezelligheid, dus gemeentes trek je les en biedt faciliteiten aan openbaar voor zulke feesten.
Cookie-instellingen beheren