Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Oproep traumaheli voor val van trapje

Toegevoegd: 08-08-2014, 16.27 uur
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - De Rotterdamse traumahelikopter Lifeliner 2 is vrijdagmiddag opgeroepen nadat in Burgh-Haamstede iemand van een trapje was gevallen.

Het ongeluk gebeurde rond 16.00 uur bij het Landal-vakantiepark aan de Hogeweg. De helikopter hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen.

De patiënt is behandeld door de ambulancedienst. Of de gewonde ook moest worden afgevoerd is niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R (11-8-2014 om 11:24)
De helikopter en personeel zijn al betaald.... dus maakt het niets meer uit.
bertus (10-8-2014 om 11:07)
Men snapt de volgorde niet bij een ongeval, groot of net als hier klein. Signaleren, alarmeren, enz. Bij de melding, 112 wordt eerst per telefoon de ernst ingeschat en de mogelijk nodige hulp ingeschakeld. Mensen zijn in paniek dus geven vaak een onrealistische situatie weer.begrijpelijk!Als dus blijkt dat de heli niet nodig is, wordt hij gecanceled. Hij is hier niet ter plaatse geweest. Prima, wat een ander al zei, beter mee verlegen dan om verlegen.Bij een brand laat je ook niet eerst alleen de politie komen om te beoordelen of de brandweer wel nodig zal zijn. Wat een gezeur om geld als het mogelijk een mensenleven kan redden.
Franky (9-8-2014 om 20:45)
Met afschuw lees ik dat er meerdere mensen achter de kortzichtige mening van "Veer" staan. Zoals al eerder vermeld is het hooguit de brandstof wat extra kosten met zich mee brengt, maar dat staat in het niets wbt hun inzet. Ambu personeel is een chauffeur met een verpleegkundige. Lifeliner heli heeft een piloot met een trauma arts aan boord. Ze komen in de grote steden vaak over de weg ipv met de heli. Vergeet ook niet dat een val van hoogte met hoofdletsel zeer serieus genomen wordt. Daarnaast komt de melding vaak vele malen ernstiger over dan het daadwerkelijk blijkt te zijn. Mensen roepen vaak maar wat in paniek omdat ze zo snel mogelijk hulp nodig hebben. Laat de inzet maar aan de professionals over.
Veiligheidsman (8-8-2014 om 23:41)
Iedereen die commentaar levert tegen het oproepen van de traumaheli heeft zelf nog niet in de penarie gezeten. Heli en personeel staan, zitten en liggen constant paraat. De enige extra kosten zijn de brandstof. Beter mee verlegen, dan om verlegen. Niet echt verstandig om op deze ultieme hulpverleningsoptie te schieten!
Peter Del. (8-8-2014 om 23:23)
Het wordt tijd dat er voor mensen als @Veer een landelijke databank komt, waarin staat vermeld dat als hem hem of haar, of familie gaat, er GEEN traumahelikopter hoeft te komen, hoe dan ook, want "hij is toch niet nodig"... En het is blij dat meneer of mevrouw Veer en zijn of haar aanhangers vanachter hun computertje wel diezelfde inschatting kunnen maken als een centralist op een alarmcentrale. Waarschijnlijk weten ze niet eens wat de toegevoegde waarde van de heli is. Dus ik zou ze willen oproepen om hun tijd eens nuttig te besteden en op te zoeken wat nu precies het werk van deze mensen inhoudt.
niels (8-8-2014 om 21:06)
Zoals ik laatst gehoord heb zit er een heel groot verschil tussen de oproep en inzet voor de lifeliner, meestal betekent de oproep maak je klaar en bereid je voor op uitrukken. krijgen ze de opdracht tot uitrukken dan vliegen ze over. dus wil dit niet zeggen dat hij al onderweg was. Correct me if i'm wrong, maar zo is dit mij uitgelegd.
Cookie-instellingen beheren