Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
25 files van totaal 93 km

Veel rook bij grote brand Vlissingen

Toegevoegd: 26-08-2014, 16.52 uur - Update: 26-08-2014, 18.10 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Aan boord van een ponton bij de Buitenhaven aan de Westerhavenweg in Vlissingen is de brandweer momenteel bezig met het nablussen van een grote brand. 

Vanaf de snelweg A58 waren kort na het uitbreken van de brand, zo rond 16.40 uur, al flinke vlammen en een enorme rookontwikkeling zichtbaar. Deze namen af toen rond 17.20 uur een sleepboot begon te blussen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland staan aan boord autobanden in brand. 

De brandweer heeft het sein grote brand gegeven en ging met zeker zeven voertuigen ter plaatse. Er kwam ook een ambulance ter plekke maar voor zover bekend raakte er niemand gewond. Er zijn twee meetploegen gealarmeerd om de situatie van de brand benedenwinds te monitoren. Metingen hebben vooralsnog geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen opgeleverd.

Rond 18.05 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Hierna kon de brandweer af met minder materieel: er hoefden alleen nog twee blusvoertuigen en een schuimblusvoertuig ter plekke te blijven. De overige eenheden konden terugkeren naar de kazerne.

De brand trok behoorlijk wat bekijks. De oorzaak is nog onbekend. 


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (28-8-2014 om 09:23)
Stel dat de blusboot snel als een gek was gaan spuiten zonder te weten wat er precies allemaal lag op het ponton? Water vervuiling door chemicaliën in het water dat hadden er meer problemen gekomen. Of als het ponton zou vollopen en zou zinken? Ga zo maar door , goed dat ze eerst kijken wat er is en dan bepalen wat de beste manier is om het gevaar te blussen. Wel zou de boot (maar dat kan ik helaas niet zien of dit ook kan) een waterscheprad hebben kunnen leggen zodat de rook zou worden tegen gehouden.
Corina Smit (27-8-2014 om 22:33)
@rene, die lag er al heel snel, bijna nog voordat de brandweer arriveerde, maar je moet toch eerst weten wat er brand voordat je gaat blussen met water???????
rene (27-8-2014 om 19:39)
Waarom is die sleepboot niet eerder ingezet om te blussen
slecht weer he? (27-8-2014 om 16:21)
@john verkeer in gevaar brengen? het is de doodlopende weg naar de marinekazerne en ze staan aan de kant iedereen kan er langs. wees blij dat er geen persoonlijke ongevallen hebben voorgedaan.
John (26-8-2014 om 18:57)
Trok zeker veel bekijks rond 1 minuut 14 is te zien dat de kijkers zelfs het verkeer in gevaar brengen door hun nieuwsgierigheid!
wim (26-8-2014 om 18:20)
Ja auto banden in brand dat is duidelijk te zien de hoeveelheid rook naar buiten komt maar geen ernigste gevolgen gelukkig
Cookie-instellingen beheren