Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

TBS fatale overval Goes verlengd

Toegevoegd: 28-08-2014, 22.35 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag direct uitspraak gedaan in de zaak tegen de 36-jarige Goesenaar M. T.: zijn tbs met dwangverpleging wordt met twee jaar verlengd.

Dit, geheel volgens de wens van de officier van justitie, het advies van de gedragsdeskundigen en uiteindelijk  T. zelf ook. T. werd in 2002 door de Middelburgse rechtbank veroordeeld tot tien jaar cel plus tbs, na een eis van vijftien jaar. Later werd dit vonnis in Hoger Beroep bevestigd.

Samen met de nu 34-jarige B. K., eveneens uit Goes overviel hij 8 september 2001 gewapend met een vuurwapen en een mes een BP-station bij hen in de Goese wijk. De exploitant daarvan, de toen 50-jarige Gillis Brouwer werd daarbij neergestoken en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Het verweer van T., die de fatale messteken had toegebracht, dat hij in paniek had gehandeld toen Brouwer hem aanviel, werd direct door de bewakingscamera's weerlegd. Die beelden lieten zien dat K. en T. het benzinestation binnenstormden en dat T. naar de kassa liep en Brouwer zonder veel omhaal met het mes neerstak. Toen de kassa niet open ging vertrok het duo met slechts enkele pakjes sigaretten. Het hele drama speelde zich binnen tien seconden af en volgens de officier had Brouwer niet eens de kans gehad om zich te verdedigen. Voor K. was dat de derde keer dat hij bij een overval was betrokken. 

Volgens de deskundigen van de tbs-kliniek waar T. verblijft maakt hij vorderingen, maar is het recidivegevaar nog hoog. Overigens meldde T. dat hij sinds 2007 van de drugs af is.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R (30-8-2014 om 19:22)
"Voor K. was dat de derde keer dat hij bij een overval was betrokken" Kunnen we degene die hem de eerste 2x heeft vrijgelaten aansprakelijk stellen? wat een blunder om hem straks weer los te laten .
willem77 (30-8-2014 om 11:35)
het is doodsimpel om aan drugs te komen in gevangenissen. in de badruimte wordt gehandeld en gedealed--vroeger toe "drank en bos" nog bestond kwamen de gedetineerden van daaruit het plantsoen schoffelen in norgerhaven--pakje drugs de grond in en zakje geld er uitgehaald en niemand die het zag. later kaarten naast het plantsoentje en de drugs in een broekzak. wie het zag hield zijn mond dicht--ook de bewakers want voor je het weet heb je een zelf gemaakt mes in de rug.
Elly (29-8-2014 om 13:29)
Ze moeten zulke gestoorde gelijk opknopen aan de hoogste boom.en zijn ze verslaaft geef ze ratten vergif,opruimen dit tuig.
Gerard (29-8-2014 om 07:55)
In 2002 veroordeeld tot 10 jaar cel, en pas in 2007 van de drug af ? Wat doen ze daar in die gevangenis dan ?
wim (29-8-2014 om 07:26)
Een overval op een benzine pompstation waar de man vermoord is geworden in 2001 hoogst waarschijnlijk onder invloed van drugs hoeft later geen drugs meer te gebruiken geen vermindering van straf te zijn verdiende straf levenslang te krijgen.
Middelburger (28-8-2014 om 22:59)
In 2002 veroordeeld en vastgezet - in 2007 van de drugs af. Hoe is het mogelijk dat dit 5 jaar heeft geduurd? Hij had vanaf de eerste dag dat hij vastzat al van de drugs af kunnen zijn. Doodgewoon niet meer geven!
Cookie-instellingen beheren