Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Officier wil TBS fatale overval Goes verlengen

Toegevoegd: 26-07-2018, 16.52 uur
Officier wil TBS fatale overval Goes verlengen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De tbs met dwangverpleging die M. T. (40) uit Goes in 2002 werd opgelegd voor de doodslag op de Goese benzinepompexploitant Gillis Brouwer in 2001 zou volgens de deskundigen van de tbs-kliniek en de officier van justitie met twee jaar worden verlengd. Voor dat misdrijf werd T. destijds na een eis van vijftien jaar veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging.


De rechtbank is echter van mening dat er vooralsnog met één jaar moet worden verlengd. De sfeer tussen de begeleiding en T. is momenteel van dien aard, dat het vertrouwen tussen hen verdwenen is en dat hij moet worden overgeplaatst.

Een van de grieven van T. is dat hij al een half jaar bezig is een gesprek te krijgen met het nieuwe hoofd behandeling, maar dat dit niet lukt omdat zij 'andere prioriteiten heeft'. Verder werd zijn verlof ingetrokken voor iets wat hij niet gedaan had en was hij door een opgelegde maatregel niet in staat om verplichte activiteiten deelnemen. In het rapport heette dat 'geweigerd om deel te nemen'.

Daarnaast was T. ook druk in de weer geweest met het experimenteren met drugs. Het resultaat is dat T. moet worden overgeplaatst. De rechtbank is dan ook van oordeel dat door één jaar verlenging op te leggen zij beter zicht heeft op de ontwikkelingen en de resultaten van zijn overplaatsing.

Samen met een plaatsgenoot overviel T. het pompstation en stak vrijwel direct in op Brouwer. Deze overleed ter plaatse. De buit van de overval bedroeg niet meer dan een paar pakjes sigaretten.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren