Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie langs deuren voor openstaande boetes

Toegevoegd: 14-11-2014, 14.15 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Mensen die nog een achterstallige boete hebben openstaan, kunnen de komende weken de politie aan de deur verwachten. In deze periode besteedt de politie in het hele land, dus ook in de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant, extra aandacht aan de inning van nog niet-betaalde boetes.

Tijdens de actie worden ook mensen die zich niet gemeld hebben voor een taak- of gevangenisstraf aangehouden en meegenomen naar het politiebureau om alsnog hun opgelegde vrijheidsstraf te ondergaan.

Vanaf maandag 17 november gaan agenten in Zeeland en West-Brabant langs de deuren van mensen met openstaande boetes en/of nog een vrijheidsstraf te goed hebben. Daarnaast wordt de recherche ingezet om veroordeelden te vinden die zich bewust schuil houden voor de politie. Ook worden er opsporingsmiddelen zoals de ANPR ingezet (scannen van voertuigenkentekens).

Met deze aankondiging krijgen de inwoners van de politieregio een laatste kans om alsnog naar het politiebureau te gaan om te betalen of zich te melden, zonder de verrassing van politie aan de deur. Het merendeel van de mensen betaalt hun opgelegde boete of zit de vrijheidsstraf uit. De politie richt zich met deze intensieve controles op mensen die na diverse kansen van de overheidsinstanties die de straffen hebben opgelegd, nog steeds niet betalen.

Deze landelijke actie wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd onder de vlag van de nationale politie. Met de actie wil de politie laten zien dat niemand zijn of haar boete of opgelegde straf ontloopt. Boetes moeten nu eenmaal worden betaald en straffen uitgezeten. Niemand mag de dans ontspringen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
monika (15-11-2014 om 17:53)
De rijke politici uit de 2e kamer in Den-haag staat nu zover van het gewone volk af dat onder erbarmelijke omstandigheden in nl rond moet zien te komen. Vreemde regering hebben we eerst zorgen ze voor bevroren , lage lonen de prijzen van vaste lasten omhoog de belastingdienst maakt overuren . Moet je ook niet vreemd opkijken dat de gewone man zijn boete niet kan betalen of was dat juist de bedoeling zodat straks alleen de rijke overblijven.
boete (15-11-2014 om 16:33)
Goh waarom zouden mensen die rot boetes nou niet kunnen betalen zeg en dan zoveel agenten hiervoor inzetten, is voor hun kerst diner zeker? Ik heb er ook nog een liggen. Inderdaad als je iets fout doet, moet je boeten. Hele avond in de stad geweest, omdat ik de verhuizing van mijn dochter moest regelen, overal netjes parkeer geld betaald, gemeente enz enz. ik zet haar af, en loop even mee naar de deur, en JAWEL een PRINT VAN 60 EURO , sorry hoor, 2 minuten en ik had netjes overal euro's ingegooid, was al zeker merr dan 10 euro kwijt aan parkeergeld. Ik zit al in de minima, kom amper of niet rond, en dan dit soort grapjes voor de feestdagen. DANK JE WEL
Ikke (15-11-2014 om 14:27)
Een tijdje terug was ik netjes op t bureau een openstaande boete wezen betalen waar ik anders voor moest ztten,staan ze een paar weken later bijna mjn deur in te trappen,ging over een boete,die uiteraard al betaald was maar die ze vergeten afboeken waren.Je word idd als misdadiger gezien als je nog n openstaande boete hebt.En dan zo overdreven staan bellen en kloppen!!Man man ze hadden weer niks beters te doen!!
Kloppenburg (15-11-2014 om 10:23)
Ze zijn al 1 week eerder begonnen met deze actie, op een zeer grove manier onaangekondigd aan de deur staan op zondagmiddag bij iemand die geen vlieg kwaad doet, geen cent te makken heeft en een falende hulpverlening die hem niet bijstond toen dit nodig was. Worden mensen die slecht hun administratie regelen, er beter van om als een misdadiger te moeten zitten? Of ontstaan hierdoor alleen maar meer problemen, zowel voor hen als voor de maatschappij?
Alfons (15-11-2014 om 09:44)
Mooie en goede actie. Het moet afgelopen zijn met die half zachte maatregelen in Nederland. Als je iets niet goeds hebt gedaan moet je daar gewoon voor opdraaien. Amen uit.
Peter (15-11-2014 om 08:27)
Dat is weer eens wat anders; Goedenavond, de bezorger van uw boete wenst u prettige feestdagen!
Cookie-instellingen beheren