Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 61 km
-->

Beveiliger tijdens surveillance neergestoken

Toegevoegd: 20-11-2014, 10.50 uur
De politie bij de steekpartij in Breskens.
De politie bij de steekpartij in Breskens.
© Foto: Twitter / ‏@sergevanboven
Door: Manfred Berrevoets

BRESKENS - Een 54-jarige beveiliger uit de gemeente Sluis die mogelijk een tweetal fietsendieven op heterdaad betrapte is neergestoken.

De man was woensdag net voor middernacht bezig met een surveillanceronde bij een vakantiepark aan de Nieuwesluisweg in Breskens toen hij onverwacht werd aangevallen door de mannen. Daarbij ontstond een worsteling. Tijdens die worsteling is de beveiliger door een van de daders meerdere keren in zijn arm gestoken. Daarna sloeg het tweetal op de vlucht.

Het slachtoffer wist de politie te alarmeren en is daarna voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling kon hij gelukkig weer naar huis. Door de politie is direct een onderzoek ingesteld, maar er zijn nog geen verdachten aangehouden.

De twee daders zouden er in een donkere bestelbus vandoor zijn gegaan. Mogelijk zat daar nog een derde persoon in.

-->

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (21-11-2014 om 09:23)
@Wolf, Tja, dat zou ik ook graag willen zien, is nog gezelliger ook. Helaas is dat te duur, tenzij de klant betaald. Maar vijligheid en preventie daar krijg je niets tastbaars voor terug, tenminste zo denken helaas velen. De particuliere surveillanten rijden voor 99,99% altijd in hun eentje, gaan als eerste op inbraak alarmen af, en bij onraad schakelen ze politie in. Werken over het algemeen in de avond en nacht, uitgz. weekenden. Ze kennen hun werkgebied goed, maar ze zullen ten alle tijden alert moeten blijven, het is in die zin best risico vol werk. Zij zijn die extra paar ogen op straat en zijn er dus ook voor jou en mijn veiligheid. Veel sterkte gewenst aan de beste man en dat deze (censuur) opgepakt mogen worden.
Beveiligertje (21-11-2014 om 08:28)
Heel veel sterkte. Het enige wapen dat een beveiliger heeft is zijn pen en gezond verstand. Helaas zoals ook in dit geval weer ben je bij nacht en ontij niet voldoende uitgerust met een pen en gezond verstand in je uppie. Een beveiliger is in zijn eentje in deze maatschappij die aan het verharden is bij nacht en ontij de dupe van Wet en regelgeving en dat de werkgever zo goedkoop mogelijk zijn diensten aanbied. En dat de opdrachtgever voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten.. En de beveiliger is al blij dat ie werk heeft met alle risico's vandien, ik hoop dat je snel weer op de been bent. Maar ik hoop nog meer op veranderingen in de Wet en regelgeving zodat wij onszelf kunnen beschermen tegen dit soort dreigende situaties..
Beveiliger (21-11-2014 om 07:28)
Het slaat ook totaal nergens op hier in Nederland. We sturen beveiligers zonder iets op pad voor een honger loontje. Alles wat ze mee krijgen is een zaklamp en een mobieltje en veel plezier...... Politie moet met 2 mensen zijn of een hond, heeft een wapen en een directe verbinding met de meldkamer. Ze kunnen het werk niet aan dus moet de beveiliging het opknappen maar ze iets meer ruimte geven in de wet i.v.m. wapenwet daar beginnen we niet aan.
Schwondiekaaa (21-11-2014 om 06:58)
De politie staat liever te flitsen want verdienenden ze meer.
Japo (20-11-2014 om 21:26)
Laat de regering nu eens regelen dat personen die dit doen 10 jaar de cel in gaan. Gewoon standaard. Geen rechters, geen advocaten. Iedereen weet dan waar hij aan toe is. Geldt ook voor berovingen, inbraken, overvallen en dergelijke zaken. Misschien schrikt dat af.
piet (20-11-2014 om 20:22)
En daarom, op elke hoek van de straat een camera. Bekijk het maar met onze privacy, belangrijker is dat deze gestoorden opgepakt worden!!
Cookie-instellingen beheren