Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 19 km

Overval Heinkenszand, één gewonde

Toegevoegd: 05-12-2014, 22.02 uur - Update: 06-12-2014, 00.32 uur
Door: Roland de Jong

HEINKENSZAND - Op pakjesavond is er in Heinkenszand een gewapende overval gepleegd. Daarbij is zeker één persoon gewond geraakt. Rond 22.15 uur werd in Middelburg een auto klemgereden. Volgens de politie was eerst het vermoeden dat het ging om de daders, maar daarvan lijkt toch geen sprake te zijn.

De overval vond rond 21.30 uur plaats bij een woning aan de Ganzestraat. Volgens de politie is de melder van de overval lichtgewond geraakt. Volgens de politie is er een ambulanceteam ingezet om het slachtoffer medisch te onderzoeken. Wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk. Ook is er nog geen informatie naar buiten gebracht over een eventuele buit.

De politie meldt dat er sprake is van twee daders. Zij hadden beiden een trainingspak aan en droegen sneakers van Nike Air-Max. De twee zijn er volgens een woordvoerder mogelijk met een auto vandoor gegaan. In een Burgernet-bericht spreekt de politie echter van daders die te voet weggingen.

Arrestatie
De politie hield na de overval een achtervolging door Vlissingen, Koudekerke en Middelburg. Rond 22.15 uur werd in de Haymanstraat in Middelburg een auto klemgereden. Ter plekke werd een vermoedelijke verdachte, een passagier, aangehouden. De tweede verdachte, de bestuurder van de auto, zou ervandoor zijn gegaan. Rond 22.45 uur meldde de politie dat de twee echter vermoedelijk niets met de overval te maken hadden.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren