Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 12 km

Botsing tussen schepen op Volkerak Bruinisse

Toegevoegd: 13-04-2006, 16.00 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant

BRUINISSE - Twee schepen zijn donderdagochtend vroeg op elkaar gevaren op het Volkerak.

Daardoor is even ontploffingsgevaar ontstaan, wat inmiddels is geweken. Een van beide schepen is een lege gastanker, die nog niet was ontgast.

Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat is de situatie inmiddels veilig. Beide schepen zijn dwars voor de Steenbergse Vliet kop op kop op elkaar gevaren en daarbij is het anker van motorvrachtschip Gerard Pal in de wand van de gastanker RLG 76 geslagen.

Uit een eerste inspectie is gebleken dat de tanks van de gastanker niet zijn geraakt. Beide schepen zitten nog aan elkaar vast en zijn inmiddels naar de uiterste punt van de Krammersluizen gevaren.

De scheepvaart is enige tijd gestremd geweest, die stremming is inmiddels opgeheven. De brandweer van Bruinisse staat in de kazerne stand-by.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren