Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 24 km

Voorbijganger betrapt fietsendieven

Toegevoegd: 15-03-2015, 16.48 uur
Door: Manfred Berrevoets

YERSEKE - Dankzij een oplettende burger konden agenten zaterdagavond twee fietsendieven op heterdaad aanhouden. Beide verdachten zijn ingesloten.

Het gedrag van de dieven maakte een voorbijganger alert. Deze zag omstreeks 20.25 uur in de Groeninx van Zoelenstraat in Yerseke twee mannen met een fiets richting een gereedstaande vrachtwagen lopen. Nadat het tweetal bemerkt dat zij in de gaten gehouden worden, laten zij de fiets staan en rijden weg.

De voorbijganger vertrouwt het niet en besluit met zijn auto rond te rijden om te zien waar de mannen gebleven zijn. Opnieuw ziet hij de verdachten op de Groeninx van Zoelenstraat dezelfde fiets op de vrachtwagen laden en met gedoofde lichten wegrijden. Terwijl de burger de vrachtwagen onopvallend volgt waarschuwt hij de politie en leidt de agenten via de telefoon naar de verdachten toe.

Uiteindelijk worden deze in de Kanaalweg in Hansweert aangehouden. Beide mannen (45- en 39 jaar) blijken vrachtwagenchauffeurs uit Marokko te zijn en hebben met behulp van een tolk een verklaring afgelegd in het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Zondagmiddag konden beide verdachten hun weg weer vervolgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bob Streefkerk (16-3-2015 om 09:19)
Fietsen dieven!! Marokkaanse fietsen dieven werden betrapt met fietsen in een vrachtwagen te laden na arrestaitie en process verbaal mochten ze weer gaan.Dit is een dood ziek land:
Tholenaar (16-3-2015 om 07:56)
Dit slaat nergens op, mochten hun weg weer vervolgen, de vrachtwagen in beslag moeten nemen en verbeurd moeten verklaren, leren ze het misschien wel af. Wie weet hoeveel ze dit al meer gedaan hebben. Goed gedaan van die oplettende voorbijganger.
Frans 1 (16-3-2015 om 07:54)
......en konden hun weg vervolgen.Is dat alles???
Kees (16-3-2015 om 06:21)
Tsja, zo gaat dat in Nederland.....
Max (16-3-2015 om 06:15)
Ja laat ze maar gaan hoor!!! Als je s' morgensvroeg iets te hard naar je werk rijd word je nog harder aangepakt Welkom in NL
Iemand (16-3-2015 om 00:25)
Huhh, uit Marokko, en dan fietsen stelen? Daar geloof ik niks van. Die mensen zijn normaal altijd heel braaf en werken hard. Of ben ik nu in de war met Turken, ik weet het even niet meer. Mocht dat zomaar van Allah, een fiets stelen??? Wat is die Allah toch een goeie goser.
Cookie-instellingen beheren