Weerbericht:
Perioden met zon en droog. Vanavond regen
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 62 km

Woninginbrekers op heterdaad aangehouden

Toegevoegd: 21-03-2015, 11.21 uur
De politie hield de auto met de inbrekers aan op de Havenpoortweg (N57).
De politie hield de auto met de inbrekers aan op de Havenpoortweg (N57).
© Foto: Politie
Door: Rolf de Feijter

OOSTKAPELLE - Zaterdagmorgen vroeg zijn op de Havenpoortweg in Middelburg twee mannen aangehouden voor een woninginbraak in Oostkapelle.

De politiemeldkamer kreeg rond 23.50 uur van een alerte getuige een melding dat twee mannen vermoedelijk aan het inbreken waren in een in aanbouw zijnde woning aan de Schulenburg. De politie ging met meerdere eenheden richting Oostkapelle. De getuige meldde vervolgens dat de daders in een personenauto waren weggereden richting Serooskerke. Eén van de eenheden zag een verdachte auto. Deze werd gevolgd en op de Havenpoortweg aan de kant gezet. In de auto trof de politie allerlei bouwmaterialen en gereedschappen aan, die bij nader onderzoek vermoedelijk afkomstig zijn uit de woning in Oostkapelle.

De twee mannen, woonachtig in de gemeente Goes, leeftijd 20 en 23 jaar werd aangehouden. De 23-jarige bestuurder bleek ook nog teveel alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau in Middelburg werd een uitgebreide ademanalyse afgenomen. Het resultaat was 620 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Beide mannen zijn naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar ze voor verder onderzoek zijn ingesloten. De personenauto en de goederen zijn in beslag genomen. De eigenaar van de woning moet nog aangifte doen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
waakzaam en dienstbaar (21-3-2015 om 13:11)
Goed bezig. Perfecte samenwerking tusse n de burger en politie.
Willem (21-3-2015 om 12:02)
Dat is prima gedaan door melder en politie, als de rechter nu ook eens goed uit de kast komt dan leren ze het misschien een keer.
Cookie-instellingen beheren