Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
22 files van totaal 77 km

Inbeslagname goederen bij growshop

Toegevoegd: 21-03-2015, 11.54 uur
De goederen zijn door de politie in beslag genomen.
De goederen zijn door de politie in beslag genomen.
© Foto: Politie
Door: Rolf de Feijter

HEIKANT - Vrijdag heeft de politie in samenwerking met de gemeente Hulst een controle gehouden in de voormalige growshop aan de Julianastraat.

Aanleiding van de controle is de wijziging van de Opiumwet per 1 maart 2015, waardoor handelingen ter voorbereiding of vergemakkelijking van illegale hennepteelt strafbaar zijn. Aan deze growshop was voorheen een exploitatievergunning verleend. Door de wetswijziging is deze van rechtswege vervallen.

De growshop was gesloten, er was in eerste instantie ook niemand aanwezig. In het pand werden heel veel goederen aangetroffen, die gebruikt kunnen worden voor de illegale hennepteelt. Omdat ook het voorhanden hebben van deze artikelen strafbaar is, heeft de politie deze goederen in beslag genomen en met twee kleine vrachtauto's afgevoerd.

Rond 15.30 uur verscheen een man, die vertelde dat hij de eigenaar van het bedrijf was en het pand gebruikte om spullen te verkopen. Hij weigerde - ondanks herhaalde verzoeken - om van de spullen afstand te doen. Hierop is hij aangehouden en naar het politiebureau in Terneuzen gebracht. Vrijdagavond is de man gehoord, waarna hij rond 21.30 uur het politiebureau mocht verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
job (21-3-2015 om 16:39)
Grappig de pistolen en kalasnikovs worden met bosjes binnengehaald. En waar is onze rechtstaat mee bezig een plantje wat nog nooit een dode op zn geweten heeft gehad.(wel goedkoop medicijn) Geen kogels en kalasnikovs maar wel plastic potten en aarde:) Raar landje. Heeft duitsland al de nieuwe wet aangenomen omtrend cannabis?
Rick Roll (21-3-2015 om 16:38)
Jaja, dit is nu waar we beland zijn. Omdat er een KANS is dat je goederen illegaal gebruikt worden, zijn ze nu volledig verboden. Maar als we het over alcohol hebben, dan mag alles. Werk nooit mee met politie. Ze werken niet voor ons, ze werken tegen ons.
p.isser (21-3-2015 om 16:26)
En wat is het volgende bedrijf?,de boerenbond of intratuin daar worden namelijk ook spullen gehouden die voor illegale teelt gebruikt kunnen worden.
Joris (21-3-2015 om 15:26)
Maakt de politie nu ook al jacht op plantenbakken en plant-rechthoud-stokjes? Het moet niet zotter worden. Waar moet ik m'n paprikaplanten nu inzetten als het bezitten van grote hoeveelheden kweekpotten strafbaar is? Hoe kan men nu bewijzen dat er alleen maar wietplanten in deze potten passen? Die eigenaar zal vrijgesproken worden en een schadevergoeding voor de 'gestolen' handelswaar krijgen! Bij Groenrijk zal ik meer van die potten en stokjes...
John (21-3-2015 om 15:24)
NL is volkomen de weg kwijt: Gemeente geeft vergunning, van de ene op de andere dag mag je niet meer verkopen en moet je de "verboden" artikelen -waarvoor de man geld heeft betaald- maar bij de vuilnisbak zetten. Afstand doen? Ja zeker, maar wel tegen betaling van de gekochte voorraad. Stel er mag niet meer gefietst worden, worden dan alle fietsen door gemeente en politie maar uit je winkel gehaald zonder er een cent van terug te zien? Geloof niet dat een Rechter dit zou accepteren. Dit was nog de laatste stomme streek van Opstelten. Ben benieuwd of de nieuwe minister wat moderner is in deze wereld.
pascal (21-3-2015 om 14:49)
Lekker makkelijke 'prooi' voor de politie... de wet per 1maart pas veranderd , maar nou na 3 weken al gelijk binnen vallen.. geef ze ff de tijd joh om al die spullen te verwijderen.. zullen wel niks te doen hebben gehad en dan maar een ex growshop binnen te vallen. Je hebt niks aan doe lui..
Cookie-instellingen beheren