Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Containerschip vast voor Vlissingen

Toegevoegd: 31-03-2015, 07.25 uur - Update: 31-03-2015, 10.32 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In Vlissingen is dinsdagochtend vroeg een groot containerschip vastgelopen. De hulpdiensten hebben een GRIP 2-situatie afgekondigd.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland gaat het om het schip 'Sea Land Meteor'. Het 292 meter lange en 32 meter brede schip liep rond 05.00 uur vast ter hoogte van de Commandoweg. De Sea Land Meteor vaart onder de vlag van Hong Kong.

Over de lading in de containers is momenteel nog niets bekend. Voor zover nu bekend heeft het schip geen noemenswaardige schade opgelopen. Het schip ligt volgens de woordvoerder stabiel en de lading zou geen gevaar lopen. De bemanning is ongedeerd.

Volgens de woordvoerder was het containerschip via de Westerschelde op weg naar de Sloehaven in Vlissingen-Oost. Inmiddels zijn sleepboten ter plekke. Het gaat om de Union 6 en de Multratugs 4, 9 en 28. Het is momenteel laag water en Rijkswaterstaat maakt momenteel samen met de bergingsbedrijven een plan om het schip bij opkomend tij weer los te kunnen trekken.

GRIP
GRIP staat voor Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure. Een GRIP2-situatie houdt in dat het incident effect heeft of kan hebben op de omgeving. Bij een GRIP 2 wordt een Operationeel Team (OT) ingesteld waarbij de Operationele Leider van één van de aanwezige hulpdiensten de leiding neemt over alle aanwezige disciplines.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
- Containerschip Vlissingen weer los (31-03-2015)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ReaGerard (31-3-2015 om 22:18)
Van gevaar voor omgeving was geen sprake ( lees het 2e bericht maar) en gevaarlijke stoffen wordt al gemeld aan de radarpost. Die 1 op 1 samenwerkt met de verkeerspost.
Franky (31-3-2015 om 14:02)
@Reagerard, Wel eens gedacht aan gevaarlijke stoffen? Dat de bergers een zeer belangrijkte taak hebben, en hun taak vast goed uit kunnen voeren, wil niet zeggen dat er geen GRIP afgekondigt hoeft te worden. Wel eens gedacht aan gevaarlijke stoffen, opvarenden, overige risico's etc.
Tom (31-3-2015 om 12:38)
Onderweg naar de Sloehaven in Vlissingen-Oost? Wist niet dat daar al een containerterminal ligt die dergelijke schepen kan bedienen...
ReaGerard (31-3-2015 om 12:29)
Dat de sleepdienst en post Vlissingen het ook wel zonder de veiligheidsregio af kunnen. Een tekening er bij maken lukt helaas niet
piet (31-3-2015 om 11:02)
Reagerard ? maak eens duidelijk wat u bedoelde, alleen blazen zonder feiten heeft geen betekenis.
Drica (31-3-2015 om 09:22)
wat een roestbak zeg ik zeg meteen wegslepen om te slopen
Cookie-instellingen beheren