Weerbericht:
In de kustprovincies mist en bewolking,
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelburgse rechtbank opent deuren voor publiek

Toegevoegd: 22-04-2006, 10.12 uur
Door: Openbaar Ministerie

MIDDELBURG - Onder het motto ‘Vorm je eigen oordeel’ openen de rechtbanken en gerechtshoven op zaterdag 22 april hun deuren voor het publiek.

Tijdens deze dag is er van alles te beleven in de gerechtsgebouwen. Een spannende strafzitting bijwonen, vragen stellen aan de rechter en de officier van justitie over rechtspraak of de cellen bekijken waar verdachten wachten tot hun zitting begint. Alles vragen wat u altijd al wilde weten over rechtspraak.

En een kijkje nemen in het cellencomplex. Het kan allemaal tijdens de Open Dag van de Rechtspraak. Er is in Nederland een groeiende belangstelling voor rechtspraak. Iedereen kent wel de discussies over bijvoorbeeld de hoogtes van straffen. Maar ga je anders denken over een zaak als je verschillende kanten van het verhaal hoort? En kijk je anders tegen de rechtspraak aan als je er meer vanaf weet?

De rechtspraak heeft daarom gekozen voor het thema ‘Vorm je eigen oordeel’. Kom kijken en oordeel zelf! Aan de Open Dag van de Rechtspraak nemen alle rechtbanken en gerechtshoven, het College van Beroep voor het Bedrijfsleven en de Hoge Raad der Nederlanden deel. De Rechtspraak organiseert de open dag in samenwerking met het Openbaar Ministerie.

In Zeeland neemt de Middelburgse rechtbank deel aan de open dag.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren