Brand: Explosieven, vuurwerk en coke

Toegevoegd: 25-04-2015, 14.00 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de Middelburgse woning waar vannacht brand woedde heeft de politie explosieven, vuurwerk en cocaïne aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.

De brand aan de Robert Johnsonstraat werd rond 00.15 uur gemeld. Twee personen ademden rook in en moesten door de ambulancedienst medisch worden onderzocht. Voor zover bekend hoefden zij niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Vannacht werd ter plekke een 35-jarige bewoner aangehouden. De brandweer kon rond 01.30 uur het sein brand meester geven. Nadat dit was gebeurd hebben de brandweer en de politie de woning doorzocht. De bewoner is na de vondst van het vuurwerk en de explosieven voor verhoor meegenomen naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Hij zit nog vast. Over de hoeveelheden van de aangetroffen explosieven, het vuurwerk en de drugs zijn geen mededelingen gedaan.

Vanmiddag heeft de politie ter plekke aanvullend onderzoek gedaan. Technisch en tactisch rechercheurs zijn vanmiddag bij het pand geweest om te onderzoeken hoe de brand precies is ontstaan. Inmiddels is ook een bedrijf ter plaatse voor de schade-afhandeling. Vannacht werd Salvage al ingezet.

Zie ook:
- Politie onderzoekt brand Middelburg (25-04-2015)
- Flinke woningbrand Mortiere Middelburg (25-04-2015)Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
eigenaar (26-4-2015 om 20:58)
.De explosieven waar over gepraat word waren gewoon lege hulzen welke ik vroeger heb gespaard waar menig persoon zn paraplu tegenwoordig in zet dus waar hebben we het over.Maar zulke verhalen komen gauw in de media omdat je toevallig een hoekwoning(238.000) heb en in een lexus rijd en je nog maar 35 jaar ben.ik heb gelukkig een goede baan als manager waar ik net zoals ieder ander zn boterham mee verdien.
eigenaar (26-4-2015 om 20:57)
Ik ben de eigenaar van deze woning en tevens degene die ze vast hebben gezet. De brand is ontstaan doordat ik met een hobbybrandertje bezig was, ik heb tevens de brandweer er zelf op geattendeerd dat er nog wat pijlen en knal vuurwerk op de lager gelegen verdieping lag wat over was van oud en nieuw dus helemaal niet de oorzaak was. O ja dat er coke in mijn woning zou liggen is al helemaal niet waar want de drugshond welke heeft gezocht heeft ook niks kunnen vinden
coco (25-4-2015 om 21:52)
Wat een gezeur over elite wijk...de woning waar de brand was is een rijtjeshuis van 179000 euro. Een gemiddelde prijs voor koophuis. Dit even ter info vanwege vooroordeel. .
Jac (25-4-2015 om 19:48)
Was gewoon een gezellig feestje wat een beetje uit de hand was gelopen. En ze hadden nog wat vuurwerk van oud/nieuw liggen. En die explosieven?.... met echte explosieven had het dak er niet meer opgezeten. Beetje opgeklopt allemaal.... zet er dan de feiten bij... hoeveel coke, hoeveel vuurwerk en welke explosieven.... dan voorkom je roddel en achterklap.
t is wat (25-4-2015 om 19:11)
Drugs? Tja, zo'n groot huis moet je ergens van bekostigen....
van Betere-Buurten (25-4-2015 om 17:42)
schade afhandeling ? alles gewoon voor rekening van die crimineel natuurlijk !